banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

MHCH bespaart nu al meer dan 25% CO2!

Nieuws afbeelding 16-2-2019
Terwijl de regering maar blijft dim-dammen over het klimaat akkoord en CO2 belasting heeft MHCH al de knop doorgehakt en is fase 1 van ons energieplan gerealiseerd: energie zuinige LED verlichting op veld 1!

De mensen die 's avonds getraind hebben, hebben het vast al gemerkt: een zee van licht! De LED lampen geven meer licht maar zijn stukken zuiniger met stroom 12 x 1600 Watt (19.200 Watt) in plaats van 20 x 2400 Watt (48.000 Watt) voor de oude lampen: een besparing van 60%! De LED lampen hebben nog vele andere voordelen: levensduur minimaal 10 jaar (ipv 2 tot 2,5 jaar voor de oude lampen), dimbaar, bediening via een APP van de fabrikant, geen opwarmtijd bij inschakelen en na uitschakelen ook snel weer aan te zetten. Kortom alleen maar pluspunten! Een ander mooi pluspunt voor onze club is dat de leverancier Sportstroom (onderdeel van Greenchoice) ook sponsor is geworden voor 3 jaar!

Fase 1 van het energieplan wordt afgesloten met een lichtmeting t.b.v. de KNHB. Kort daarna wordt fase 2 gerealiseerd: zonnepanelen waarmee we een groot deel van onze eigen stroom gaan opwekken. De hoeveelheid zonnepanelen zal de komende tijd bepaald worden op basis van onze nieuwe (veel lagere) stroombehoefte. En hopelijk kunnen we de Gemeente Nijkerk bewegen tot fase 3: LED verlichting op veld 2 die in eigendom is van de Gemeente. De officiële in gebruik name wordt nog nader door het bestuur bepaald.
 

Twitter