banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Jeugd Hockeyplan: "without practice there is no glory"

17-9-2016

Het is de ambitie van het nieuwe bestuur om: "Een gezellige familieclub te zijn met een tweede klasse hockeyniveau.”. Met deze ambitie voor ogen is er de afgelopen jaren door een groot aantal vrijwilligers van MHCH veel werk verzet. De nieuwe look van ons clubhuis, het grote terras, het tuinhuisje zorgen voor de gemoedelijke sfeer op onze club. Het nieuwe (semi)waterveld en het scorebord tonen onze sportieve ambitie. Maar omdat het uiteindelijk allemaal op het veld moet gebeuren heeft de afgelopen maanden een "Taskforce Jeugdplan” zich gebogen over een fris trainingsbeleid voor de (jongste) jeugd.

De Taskforce Jeugdplan, bestaande uit onze nieuwe voorzitter Hein Brans, Robbert Eberhard, Daniëlle van Omme beiden van de TC en Olaf Steur en Wim Tjaberinga, hebben voortgebouwd op het werk dat in het verleden is gedaan en een nieuw Jeugdplan geschreven. De uitgangspunten van dat nieuwe plan zijn: 1) verbeteren van de kwaliteitvan de trainingen, 2) het aanbrengen van structuuren 3) duurzame betrokkenheid van iedereen.

Kwaliteit
We gaan veel investeren in onze trainers. Niet alleen door middel van een train-de-trainer programma, maar ook door gemotiveerde trainers de kans te geven om door de club betaalde KNHB-trainingsopleidingen te laten volgen en hun certificaat te halen. En het mes snijdt aan daarbij aan twee kanten: goede trainers worden ook weer betere spelers. Wat betreft de trainingen zullen we de uitgangspunten van het Spelgericht Trainen van de KNHB  gaan volgen en zal samen met Luc Kemps – die al jaren onze jongste jeugd traint en nu ook zal gaan werken met de C/D-lijn - een database vullen met veel inspirerend trainingsmateriaal om iedere spelsituatie de baas te kunnen.

Omdat de trainingen net een goed menu zijn zal er gedurende de trainingen zelf, maar ook gedurende het seizoen een logische opbouw in de trainingen worden aangebracht. Dat doen we door het veldseizoen te verdelen in 4 blokken met 4 verschillende accenten. De trainingen zelf zullen worden opgebouwd uit conditionele, spel en inspirerende elementen. Maar altijd met stick en bal en altijd met een uitdaging. Van eenvoudig tot steeds ingewikkelder. Daartoe zullen ook nieuwe en innovatieve trainingsmaterialen worden aangeschaft.

Tenslotte onderkennen we de kracht van communicatie niet. Onderling tussen trainers om kennis uit te wisselen, maar ook tussen coaches en trainers om datgene wat we zien in de wedstrijd in de trainingen te kunnen verbeteren. Dat betekent dus een App-groepje erbij😀

Gedurende het jaar zullen we ook sprekers van buiten halen voor inspirerende workshops met trainers en coaches over verschillende onderwerpen zoals een goede wedstrijdvoorbereiding, spelgericht trainen of het vasthouden van de spanningsboog tijdens trainingen. 

Structuren en duurzame betrokkenheid
Om een en ander duurzaam vorm te geven zal de TC worden ondersteund met een team dat we "Programmateam Jeugd” hebben genoemd (zie schema). Dat programmateam zal verantwoordelijk zijn voor ontwikkeling en inhoud van het trainingsprogramma van de jeugd. Het Programmateam zal worden geleid door Olaf Steur en Wim Tjaberinga en worden aangevuld door gemotiveerde jeugdleden, de deskundigheid van Luc Kemps en Ber Berkhout, het programmateam zaal olv Bart Hulst en de keepersopleiding olv Enrico van Delden.

We kennen allemaal de quote: "There is no glory in practice, but without practice there is no glory! Dat is wat wij als club ook zo zien. Dat is ook de basis voor het nieuwe jeugdplan.

Wij hopen verder met het Jeugdplan het eerste deel van de quote te weerleggen. Trainingen hoeven immers niet saai te zijn. Ambitieus? Zeker! Maar we hebben er vertrouwen in dat we met alle gemotiveerde trainers en coaches op de club dit plan een succesvolle invulling gaat krijgen!

Het Jeugdplan is bijna klaar voor publicatie en komt dus zo snel mogelijk beschikbaar in als PDF op deze site. 

Namens de Tasforce Jeugdplan, Wim Tjaberinga

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Twitter