• Je mag de bal alleen pushen over de grond, behalve bij een doelpoging. Slag, scoop en flats zijn niet toegestaan.
  • De volgende zaken zijn bij zaalhockey niet toegestaan:
    • De bal liggend spelen;
    • De bal tegen de balk klemmen met je stick;
    • In een 'blok' spelen: de bal binnen enkele meters bewust hard in de stick van een tegenstander spelen die (a) stick + stickhand volledig op de grond heeft liggen en (b) achter de stick staat;
    • Maskers of andere dingen in de cirkel laten liggen.
  • Een bal is alleen uit als hij over de achterlijn gaat, of over een van de balken aan de zijkant van het veld heen gaat.
  • Zaalhockey speel je met 6 tegen 6, zowel bij de junioren als bij de senioren. Er mogen maximaal 6 spelers op de bank zitten.
  • Alle wedstrijden duren 1 x 30 minuten (scheidsrechters wisselen na 15 min van kant; tijd wordt niet stilgezet).
  • Zaalhockeyers zijn verplicht om een bitje, scheenbeschermers, zaalschoenen (witte zool) en een zaalhockeyhandschoen te dragen. Keepers moeten speciale riempjes om de klompen dragen, omdat de metalen gespjes van hun legguards schade kunnen maken aan de zaalvloer.
  • Het aantal momenten waarop een keeper mag worden gewisseld is gelimiteerd tot maximaal twee momenten. Alleen het wisselen van een volledig uitgeruste keeper met een andere volledig uitgeruste keeper telt niet langer mee als wisselmoment.
  • Een speler die in balbezit is mag niet opgesloten worden in de hoek van het veld of aan de zijbalk door tegenstanders met hun stick plat op de grond. Tegenstanders moeten een opening laten waardoor de bal kan worden gespeeld.
  • Een groene kaart voor een speler betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van 1 minuut.
  • Een vrije push dichtbij de cirkelrand wordt niet meer teruggelegd tot 3 meter buiten de cirkel maar genomen op de plaats van de overtreding. Voordat de bal echter de cirkel in gespeeld mag worden moet deze: