banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header4.jpeg Sample 09 (1200x400).jpg

Vrijwilligersbeleid

Zoals iedere sportclub in Nederland valt of staat ook het clubgevoel bij MHCH met de betrokkenheid van de leden en ouders. Samen maken we trainingen, wedstrijden én feestjes mogelijk.

De inzet die van leden en ouders wordt gevraagd varieert en proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de kwaliteiten en interesses van de vrijwilliger. Taken als bardienst, fruit verzorgen bij een wedstrijd, rijden naar een uit-wedstrijd worden evenredig in het team verdeelt. Zo draagt iedereen z’n steentje bij.

Aan het begin van het hockeyseizoen bekijken de ouders en leden per team wie er dat jaar de taken van coach en teammanager oppakken. Vaak hebben de coach en de teammanager een vaste back up wanneer ze zelf een keer niet kunnen. Naast het begeleiden van de wedstrijden zijn de coach en teammanager tijdens het competitieseizoen ongeveer een uur per week kwijt aan deze vrijwilligerstaak.

Ieder jaar leidt MHCH ouders en spelers op tot scheidsrechter. Wanneer de kleintjes net beginnen met wedstrijden, dan is het wenselijk dat er per team ook een aantal ouders kunnen fluiten. Tijdens de wedstrijd zorgt de scheidsrechter ervoor dat de kinderen sportief met elkaar spelen en de eenvoudige wedstrijdregels in de gaten houdt. Alle ouders kunnen de spelregelcursus volgen, dus ook ouders die zelf geen hockey ervaring kunnen zo snel het spel leren kennen.

Bij de jongste jeugd wedstrijden nemen de wedstrijdregels toe en wordt de rol van de scheidsrechter bij het goed opvolgen van deze regels belangrijker. De arbitragecommissie ondersteunt de scheidsrechters met kennis en ervaring zodat iedereen zich kan ontwikkelen tot een goede fluiter.

Naast de taken rond de teams en hun wedstrijden zijn er ook nog een aantal zaken die rond de club worden georganiseerd door vrijwilligers. Naast de arbitragecommissie is er een technische commissie en een commissie voor de zaalcompetitie. Deze mensen zorgen er samen voor dat de trainingen en (zaal)wedstrijden goed georganiseerd worden. Verder is er nog een activiteitencommissie die leuke activiteiten organiseert voor spelers en ouders. Van pietentraining tot zomerse barbecue. De communicatiecommissie zorgt voor de website, sociale media en nieuwsbrieven van de club.

Ieder jaar kunnen ouders en spelers aangeven of ze een jaartje kunnen bijdragen aan één van deze commissies. Naast enige inspanning, brengt deze vrijwilligerstaken ook veel gezelligheid met zich mee.

Het bestuur van de hockeyclub bestaat ook geheel uit vrijwilligers. De bestuursleden nemen zelf ook deel aan één van de commissies zodat alle onderdelen goed vertegenwoordigd zijn tijdens de bestuursvergaderingen.