banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

SHAKE HANDS OOK VERPLICHT VOOR MHCH TEAMS!

Nieuws afbeelding 5-9-2014
In het verlengde van het stimuleren van Sportiviteit en Respect, waar we vorig seizoen veel aandacht aan hebben besteed bij MHCH, willen wij met ingang van dit seizoen het ‘Shake Hands programma’ onder de aandacht brengen. We vragen aan alle coaches, teammanagers, scheidsrechters en spelers om Shake Hands een vast onderdeel van iedere wedstrijd te maken!

Shake Hands is een initiatief vanuit alle Noord-Hollandse verenigingen dat afgelopen seizoen gestart is. Het programma heeft als doel om Sportiviteit & Respect zowel voor, tijdens als na de wedstrijd te bevorderen.


Wat houdt Shake Hands in?

Eigenlijk zijn het hele makkelijke en voordehand liggende acties die voor veel spelers, coaches en scheidsrechters bekend in de oren klinken. Concreet houdt het voor de teams, coaches en scheidsrechters het volgende in:
  1. Ontmoeting: Bij de toss schudden de aanvoerders en de arbitrage elkaar de hand om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen. Zo’n vast moment komt er nu ook met coaches. Zowel arbitrage als coaches worden gestimuleerd elkaar de hand te schudden. Toenadering staat centraal.
  2. Voor de wedstrijd: Bij aanvang van iedere wedstrijd vormen alle teams een line-up. De spelers doen dit door een rij te vormen bij de middenlijn en achter elkaar aan te lopen en de tegenstander de hand te schudden. De scheidsrechter moet ervoor zorgen dat er qua tijd ruimte is voor Shake Hands. Shake Hands vindt net voor aanvang van de wedstrijd plaats.
  3. Na de wedstrijd: Na iedere wedstrijd geven alle spelers, coaches en beide scheidsrechters elkaar een hand om te bedanken of te feliciteren
  4. Goede afsluiting: Na iedere wedstrijd wordt er gezamenlijk een drankje gedronken.

Kijk ook deze video over Shake Hands: https://www.youtube.com/watch?v=ckwtXg-5sBw

Jullie gaan dit seizoen uiteraard nog meer horen over deze Sportiviteit & Respect-campagne want dit is iets waar we allemaal bij betrokken zijn en waarbij ieders inzet nodig is om de ‘typische hockeywaarden’ voor onze vereniging en sport te behouden!

Wij wensen iedereen een geweldige start van het nieuwe seizoen toe met veel mooie en sportieve momenten.

 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter