banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Sportminded Hoevelaken: ´een avond met een goed gevoel´

Nieuws afbeelding 10-6-2014

Afgelopen donderdag hebben voetbalvereniging SC Hoevelaken en Hockeyclub MHCH, in samenwerking met Rabobank Amersfoort en omstreken, onder de naam Sportminded Hoevelaken wederom een zeer geslaagde netwerkavond georganiseerd voor hun belangrijkste – en potentiële sponsoren. 

Te gast bij Eigenhuis Keukens in Hoevelaken, kregen de sponsoren door Sandra van Vegchel, algemeen directeur, en Victor Klukkert, verkoopleider, een "kijkje in de keuken” van Eigenhuis gepresenteerd. Dit werd gevolgd door een adembenemende presentatie door Joseph Oubelkas, waarin hij uit de doeken deed hoe hij zich -gesteund door de brieven van zijn moeder- door 4,5 jaar onterechte gevangenschap in verscheidene Marokkaanse gevangenissen heeft geslagen en welke levenslessen hij daaruit geput heeft. Dit verhaal heeft Joseph vastgelegd in zijn bestseller, het boek ´400 brieven van mijn moeder´ en gaf een hoop gespreksstof tijdens de afsluitende netwerkborrel voor de aanwezige ondernemers. Zijn tweede boek Gezondheid, Liefde en Vrijheid is op 5 mei uitgekomen.

 

Victor Klukkert vertelt hoe Eigenhuis Keukens -hoofdsponsor van SC Hoevelaken- klein begon in Hoevelaken aan de Westerdorpsstraat en er inmiddels al meer dan 20 jaar in slaagt met passie goed naar haar klanten te luisteren en met een uitgebreid service- en dienstenpakket succesvol aan de wensen van de klant te voldoen. Door haar Multi Keuze Assortiment kan Eigenhuis keukens aan alle uiteenlopende wensen van haar klanten tegemoet komen; Een assortiment van top-end dure merken, tot een private label, Eco-keukens en zelfs de buitenkeuken die bij Joseph op het wensenlijstje staat. Dat Eigenhuis Keukens maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vindt en haar succes graag wil delen met anderen blijkt o.a. uit de steun voor Stichting Hulphond en de inmiddels jarenlange sponsor-relatie met SC Hoevelaken.

 

Joseph Oubelkas vertelt in een bijzonder inspirerend verhaal hoe hij 4,5 jaar onschuldig in Marokkaanse gevangenissen heeft doorgebracht.

Joseph is geboren en opgegroeid in het Brabantse dorp Raamsdonksveer. Op 20-jarige leeftijd is hij één van de jongste IT-ingenieurs van Nederland en later start hij zijn eigen IT-bedrijf. Alles verloopt succesvol. Tot eind 2004. Dan krijgt zijn nog jonge leven een bizarre wending. Tijdens een zakenreis naar Marokko wordt hij opgepakt door de Marokkaanse politie voor betrokkenheid bij de smokkel van 8000 kilo hasj. Tegen alle verwachtingen in werd Joseph veroordeeld tot 10 jaar cel ondanks de conclusie van Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs in zijn richting wees.

In de 4,5 jaar na zijn veroordeling zat Joseph Oubelkas in vier verschillende Marokkaanse gevangenissen, waar de omstandigheden vele malen slechter zijn dan in Nederlandse gevangenissen. Aanvankelijk zakte hem de moed in de schoenen, maar al snel zette hij zijn woede en frustratie om in iets constructiefs. Hij leerde de taal, bouwde een goede band op met het hoofd Bewaking, gaf hij krachttraining en taalles aan mede-gevangen en vertaalde hij stukken voor een gevangenisdirecteur. Uiteindelijk werd Joseph in juni 2009 overgeplaatst naar Nederland, waar hij na één nacht in de cel werd vrijgelaten.

 

Joseph Oubelkas schreef daarna het boek ‘400 brieven van mijn moeder’ waarin hij vertelt over zijn veroordeling en de tijd die hij in de gevangenis doorbracht. Door de brieven die hij van zijn moeder kreeg, waarin zij hem onvoorwaardelijk steunde, vertrouwen had en hem steeds voorzag van waardevolle adviezen en wijsheden, is hij in staat is geweest om zich staande te houden in deze onmogelijke situatie.

Een ongelooflijk mooi en meeslepend verhaal, waar voor alle aanwezigen vele wijze levenslessen uit te halen zijn.

In zijn nieuwe boek; liefde, gezondheid en vrijheid beschrijft Joseph hoe hij zijn leven weer heeft opgepakt na zijn vrijlating.

 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter