banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header4.jpeg Sample 09 (1200x400).jpg

Geanimeerde bijeenkomst Sportminded Hoevelaken

Nieuws afbeelding 8-7-2022

Voor de achttiende keer sinds 18 november 2009 organiseerden de sponsorcommissies van voetbalvereniging sc Hoevelaken en Mixed Hockey Club Hoevelaken, in samenwerking met Rabobank Amersfoort Eemland, een bedankavond voor hun belangrijkste sponsoren. De genodigden werden ontvangen bij AFAS in Leusden en werden daar bijgeschoold in kunstgeschiedenis en leiderschapsstijlen. Als dank voor hun jarenlange trouw kregen de sponsoren als afsluiting een driegangenmenu aangeboden.

 

Sportminded Hoevelaken is al bijna dertien jaar een succes. De succesvolle formule is eenvoudig en drieledig. De sponsoren worden ontvangen in een interessant bedrijf, vaak één van de sponsorende ondernemers, ze krijgen daar een inspirerend praatje van een aansprekende gastspreker en worden verwend met een drankje en een hapje. Donderdag 29 juni 2022 werden de sponsoren voor de tweede keer ontvangen bij AFAS, waar ze op 13 januari 2011 ook al te gast waren. Destijds in het ‘oude’ pand, ditmaal in het nieuwe collosale gebouw aan de Olmenlaan.

 

Het spits werd afgebeten door Herman Zondag, deze avond de gastheer namens AFAS. Gepassioneerd vertelde hij over de visie van het bedrijf en de werkstrategieën. Daaruit bleek wel weer, zoals ook in 2011, dat bij AFAS over werkelijk ieder hoekje en kunstwerk is nagedacht.

 

Tijdens de rondleiding waande Herman Zondag zich als een gids in het Rijksmuseum. Naast een grote theaterzaal met ruim 800 zitplaatsen beschikt AFAS ook nog over een vijftal kleinere zaaltjes, genoemd naar de schilders Rembrandt, Vincent van Gogh, Johannes Vermeer, Jan Steen en Piet Mondriaan. De kunstwerken die deze zalen opsieren hebben allemaal een eigen verhaal. De portretten zijn in oude stijl naar bekende schilderijen gefotografeerd en op een indrukwekkende wijze in een collage geplaatst. Het is dat er nog een andere gastspreker op het programma stond, anders hadden de genodigden nu nog naar de indrukwekkende verhalen van Herman Zondag staan luisteren.

 

De hoofdspreekster van de avond was Pacelle van Goethem, een autoriteit op het gebied van overtuigen. De leiderschapsstijlen autoriteit, vriend en voorbeeld werden besproken, maar uiteindelijk was er aan het eind van de voordracht één conclusie: zorg dat je altijd, in welke situatie dan ook, ontspannen bent.

 

Sportminded Hoevelaken is opgestart naar een idee van Lars Spaan. Uitgangspunt was om halfjaarlijks de sponsoren van genoemde Hoevelakense sportverenigingen een bedankavond aan te bieden. Vraag is dan altijd hoe lang zo’n uitgangspunt standhoudt. Afgezien van wat afgelastingen in de coronatijd is het de commissie gelukt om in dertien jaar tijd achttien bijeenkomsten te organiseren. Deze achttiende was de laatste voor de huidige kartrekkers Léon Breuers en Laurens Hoekstra. Léon Breuers is namens sc Hoevelaken al vanaf de eerste editie nauw bij Sportminded Hoevelaken betrokken. Laurens Hoekstra nam de plaats in van Lars Spaan na diens plotselinge overlijden in oktober 2013. In de geest van Lars Spaan bleef Sportminded Hoevelaken bestaan en ook na het vertrek van Léon Breuers en Laurens Hoekstra zullen de bijeenkomsten doorgang blijven vinden.