banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

UPDATE WK KAARTEN SPORTIVITEIT EN RESPECT WEEK 4

Nieuws afbeelding 4-4-2014

UPDATE SPORTIVITEIT EN RESPECT WEEK 4

 

Het is ontzettend leuk om te zien én te horen hoe het bewust omgaan met Sportiviteit en Respect en alle acties daar omheen door steeds meer teams wordt opgepakt en steeds creatiever wordt ingevuld!

We merken dat onze leden en ouders met nog meer plezier en trots rondlopen op onze gezellige en sportieve club. Maar ook de tegenstanders en hun ouders zie je verrast en enthousiast reageren. Regelmatig horen we ‘wat een mooi initiatief, dat doen ze bij ons niet, we gaan dit op onze club ook noemen en kijken hoe we dit kunnen oppakken.’ Geweldig toch!

 

Ook afgelopen weekend waren er weer prachtige initiatieven. Het zal dan ook echt een hele zware klus worden om te beoordelen wie de winnaars van de kaarten gaan worden…. Uiteraard wordt er daarbij gekeken naar creatieve acties. Maar in eerste instantie is het aller belangrijkste dat de teams zich aan de basisregels van sportiviteit en respect houden, goed als één team functioneren en dat de spelers zelf echt een bijdrage leveren aan alle sportieve en creatieve ideeën.

 

Wat wij enorm leuk vonden om te lezen is dat zelfs de allerjongsten, de meisjes van M3F4, op een hele mooie manier ook aan sportiviteit en respect doen. Ze spelen heel sportief samen, ruimen gezamenlijk het veld op en geven de tegenstanders netjes een hand na de wedstrijd. Ook bedanken ze allemaal de begeleiders voor het fluiten. Geen wonder dat hun ouders glimmend van trots langs de kant staan…

De meisjes van MD2 hebben zich ook super goed ingezet voor ‘Samen voor Sportiviteit en Respect’ op en rond het hockeyveld. Dit deden zij door voor en na de wedstrijd de tegenstanders keurig een hand te geven en elkaar een prettige wedstrijd te wensen. Ook werd er na de wedstrijd met de tegenstanders gezellig wat gedronken en zelfgemaakte muffins genuttigd. Zij gingen duidelijk met veel respect met elkaar om, wat erg mooi was om te zien! Een goed voorbeeld voor anderen, zowel op het veld als ook in het dagelijks leven!

Ook Jongens 8 E2 heeft zich afgelopen weekend weer van hun beste kant laten zien. Zij hadden een zelfgemaakt spandoek mee voor de uitwedstrijd….  Tot grote verrassing van hun tegenstanders. J

 

De meisjes van M8E1 hebben ook weer een paar leuke, gezellige en sportieve dingen bedacht. Zij hebben het clubhuis in lentesferen gebracht met gezellige narcissen en gezamenlijk taart gegeten met de tegenstanders. Ook hebben ze een super leuke video op Facebook gezet om alle vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje zetten. Snel even naar kijken!

 

Helemaal bijzonder was de actie van Meisjes D1. Zij deden mee aan de landelijke actie Nederlandschoon.nl en hebben niet alleen rond onze eigen velden alle rommel opgeruimd maar ook op het terrein rondom de hockeyclub. Complimenten meiden! Een prachtig initiatief met respect voor de club en haar omgeving. En dat vonden er meer, want deze actie heeft zelfs de krant gehaald…. Mooie publiciteit voor onze vereniging! Daarnaast hebben de meiden de dug-out van Jongens B1 versierd en gezonde appeltjes uitgedeeld aan de toeschouwers van deze wedstrijd. Wij zeggen: goed bezig meiden!!

 

Jongens D1, tot slot, hebben op een heel sportieve manier meisjes D1 in het zonnetje gezet door een prachtig spandoek te onthullen met de tekst ‘MD1 bedankt voor het schoonmaken!’. Daarbij zongen zij uit volle borst ‘meiden bedankt, meiden bedankt’ en trakteerden ze op lekkere chocolade paaseitjes. Bij de start van de wedstrijd werd direct al op een hele sportieve manier de toon gezet door een luid "één hoeraatje voor de tegenstander en de scheidsrechter….. hiep hoi!”. En in de pauze waren er heerlijke versgebakken chocolade croissantjes, ook voor de verraste tegenstanders en het publiek. Dat het een sportieve wedstrijd was bleek mede uit het feit dat de scheidsrechters zowel onze mannen als de tegenstanders complimenten gaven voor de goede wedstrijd. Zó moet het jongens, top!

Punt van aandacht: de komende weken zijn de allerlaatste theatervoorstellingen ‘wel winnen hè’. In deze voorstellingen worden vrijwilligers en ouders op een leuke, humoristische, manier opgeroepen om te werken aan een positieve cultuur binnen hun vereniging. Er is nog één voorstelling voor ouders op 9 april in Barneveld en twee voor vrijwilligers: op 15 april in Huizen en op 22 april in Maarssen (zie ook de kalender op onze site). Een kaartje kost maar € 5,--! Voor de teams die met zoveel mogelijk ouders naar één van deze voorstellingen gaan zijn extra punten te verdienen!

 

Verder zullen ook komend weekend weer ‘spionnen’ rondlopen op het veld. Let op: soms ook bij de uitwedstrijden…..! Zij zullen ook nu weer heel goed opletten hoe de spelers én hun toeschouwers zich gedragen op en rond het veld.

 

Omdat wij natuurlijk niet alles kunnen zien, kun je ook een verslag van je activiteiten opsturen naar [email protected] en naar [email protected]. Of je kunt zelf een berichtje op de Facebook pagina van MHCH zetten. Dit heeft een aantal teams de afgelopen weken al gedaan, kijk maar eens hoe leuk!

 

Allemaal een hele sportieve week toegewenst!

 

Namens het bestuur van MHCH,

 

Robbert Eberhard

Voorzitter Technische Commissie

 

 

 
Bijlage

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter