banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Update WK Kaarten Sportiviteit en Respect week 2

Nieuws afbeelding 21-3-2014

UPDATE SPORTIVITEIT EN RESPECT WEEK 2

 

Nou, de stemming zit er goed in! Wij hebben van ´onze spionnen´ gehoord dat er op en rond het veld weinig reden tot klagen is; het verloopt over het algemeen heel netjes, zoals het hoort.

Maar daaromheen proberen de teams zich écht van elkaar te onderscheiden als het gaat om sportief en respectvol gedrag. En sommige teams zijn werkelijk "helemaal los” gegaan. Dit allemaal om uiteindelijke die geweldige prijs te winnen: met je hele team naar het WK Hockey in Den Haag op zondag 8 juni!

Eén van die teams is JD1. Zij hebben flink uitgepakt afgelopen weekend, ondanks dat ze ‘uit speelden’. Want sportiviteit en respect moet natuurlijk niet beperkt blijven tot thuiswedstrijden!

Voor het begin van de wedstrijd werd het nieuwe spandoek met "Fijne wedstrijd” onthuld door Rutger, Tijmen en Sem. Het spandoek zat de hele wedstrijd vast aan het hek, zodat iedereen tijdens de wedstrijd eraan herinnerd bleef. Vlak voor de wedstrijd, riep aanvoerder Sem op tot "één hoeraatje voor Shinty én de scheidsrechters"! En natuurlijk kregen zowel de tegenstander als de scheidsrechters een hand na de wedstrijd. Vlak voor de wedstrijd begon, riep aanvoerder Sem op tot "een hoeraatje voor Shinty en de "scheidsrechters". Vlak voor de wedstrijd begon, riep aanvoerder Sem op tot "een hoeraatje voor Shinty en de "scheidsrechters".

De jongens van J8E2ontvingen hun tegenstanders uit Huizen met gratis koffie en thee en vers gebakken kruidkoek. Er was een vriendje van één van de spelers ingeschakeld om tijdens de wedstrijd de ouders te verzorgen. En in de pauze kregen alle spelers drinken en wat lekkers, waarna ze weer op volle kracht vooruit konden.

De spelers van Huizen deden erg goed hun best, maar helaas konden ze niet op tegen onze jongens. Het mocht de pret niet drukken, want na de wedstrijd waren er poffertjes voor iedereen!

De ouders kletsten nog even lekker na, onder het genot van een drankje en toen ging Huizen huiswaarts. Het was een mooie en sportieve morgen!

 

Demeiden van M8E1 hebben ook op een zeer creatieve manier invulling gegeven aan sportiviteit en respect. Zij zijn de hele week bezig geweest om, tijdens de wedstrijd tegen Maarn, te laten zien hoe sportief zij zijn.

De middag voor de wedstrijd hadden ze cakejes gebakken voor de tegenstander en hun eigen team.

Uiteraard werden er handen geschud voor en na de wedstrijd. En ze hadden bovendien een prachtige welkomstkaart gemaakt voor de tegenstander én zelfs een rode loper voor ze uitgelegd! Wat moet je daar nu op zeggen….. Geweldig! Complimenten voor deze meiden, hun coach en trainer én de ouders die de meiden sportief supporten!

 

 

Ter afsluiting ook nog een serieuze oproep: het bedanken van de scheidsrechters door ALLE spelers was "vroeger” een goede gewoonte, maar op de één of andere manier is dat op de achtergrond geraakt. Hierbij dan ook een oproep aan de COACHES om dit opnieuw te introduceren: kleine moeite, groot plezier.

 

Ook komend weekend lopen er ook weer ‘spionnen’ rond op het veld. Zij beoordelen jullie team én de ouders op hun gedrag voor, tijdens en na de wedstrijd en zij zullen vanaf nu ook extra goed letten op het bedanken van de scheidsrechter. Maar zijn zien natuurlijk niet alles….. De vraag is dus of jullie zelf, door middel van filmpjes en/of foto’s, ook willen laten weten én zien wat je er aan gedaan hebt om (op een creatieve manier) zo sportief en respectvol mogelijk om te gaan met jouw teamgenoten, tegenstander en de scheidsrechter…..

Je kunt dit opsturen naar [email protected]l . En je kunt ook zelf een berichtje zetten op de Facebook pagina van MHCH. Dit heeft een aantal teams de afgelopen weken al gedaan, kijk maar eens hoe leuk!

 

Namens het bestuur van MHCH,

 

Robbert Eberhard

Voorzitter Technische Commissie

 

 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter