banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

De zonnepanelen zijn er!

Nieuws afbeelding 24-6-2019
Gezien de recente hoeveelheid activiteiten op de club zullen de meesten ze al gezien hebben: de zonnepanelen liggen op het dak van het clubhuis. 60 stuks maar liefst!

Het is de bedoeling om hiermee te voorzien in onze eigen stroombehoefte. Dankzij de LED verlichting op veld 1 hebben we ook veel minder stroom nodig. Door de lagere stroombehoefte kan één stroomaansluiting vervallen hetgeen ook weer in de kosten scheelt. Al met al een goede en duurzame ontwikkeling voor onze club! 

Resultaten tot nu toe


De resultaten van onze panelen kunnen we van afstand monitoren, waarbij we ook aan het onderzoeken zijn hoe we de opbrengst op een scherm in het clubhuis zichtbaar kunnen maken.

Dat we kunnen zien dat ze werken blijkt wel uit de resultaten van de eerste 10 dagen, namelijk een opbrengst van zo’n 875 kWh met pieken van 120kWh op de beste dagen! Staat volgens het systeem toch gelijk aan het planten van 1,15 bomen en een verminderde uitstoot van 343Kg CO2.

 

Twitter