banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

WIN MET JE HELE TEAM KAARTEN VOOR WK HOCKEY!!!

Nieuws afbeelding 6-3-2014

BIJ MHCH IS SPORTIVITEIT & RESPECT DUIDELIJK ZICHTBAAR DE TWEEDE HELFT VAN DIT SEIZOEN!

 

Alle spelers, coaches en ouders / toeschouwers opgelet!

 

Het veldhockey seizoen begint weer: vanaf aanstaande zaterdag staan we weer heerlijk buiten op het veld!

 

In deze tweede helft van het seizoen willen wij als MHCH extra veel aandacht besteden aan het onderwerp ‘sportiviteit en respect’.

Want MHCH is een familievereniging met een heel sterk clubgevoel. Dit betekent dat leden, ouders en soms ook bezoekers elkaar kennen, waarderen en dat plezier, sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan!

Alleen….. ‘Sportiviteit en Respect’ wordt niet zomaar vanzelf een succes. Om het tot een écht succes te maken moet ook duidelijk zichtbaar zijn wat wij met z’n allen daar aan doen. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat MHCH een gastvrije familievereniging is en blijft; een vereniging waar jeugd, ouders, bezoekers en vrijwilligers zich prettig en veilig voelen.

 

En JIJ speelt daarin een belangrijke rol!  HOE? Door je in ieder geval aan een aantal basisregels te houden:

 

-         Ik gedraag me sportief: tijdens trainingen en wedstrijden gedraag je je sportief naar je teamgenoten en tegenstanders. Dat geldt ook voor ouders en andere toeschouwers. Na de wedstrijd geef je jouw tegenstander en de scheidrechters een hand en drink je samen met de tegenstander een drankje.

-         Ik respecteer de scheidsrechter: tijdens wedstrijden lever je geen commentaar op de scheidsrechter en respecteer je zijn of haar beslissing. Ook als deze verkeerd is. Ouders en toeschouwers mogen zich niet met de scheidsrechter bemoeien.

-         Mijn team kan op me rekenen: hockey is een teamsport en aanwezigheid bij trainingen en wedstrijden is verplicht. Meld je alleen af als je een goede reden hebt en doe dit op tijd. Kom op tijd naar de training en de wedstrijd zodat je team zich goed kan voorbereiden. Zorg dat je het officiële MHCH tenue draagt. Draag geen sieraden/horloges of petjes. Scheenbeschermers zijn verplicht net als het dragen van een bitje. Als u als ouder niet kan rijden bij een uitwedstrijd of geen bardienst kan doen moet u zelf vervanging regelen. Informeer de teammanager hier tijdig over.

-         Ik fluit mijn wedstrijden: alle leden, vanaf de B jeugd hebben de verplichting om wedstrijden van andere teams te fluiten. Je krijgt ruim van tevoren te horen wanneer je moet fluiten. Als je niet kunt,

moet je zelf op tijd een vervanger regelen. De naam van de vervanger geef je tijdig door aan de arbitragecommissie.

-         Ik houd de club netjes: na de training of wedstrijd ruim je altijd samen je spullen op en laat het veld opgeruimd achter. Nadat je in het clubhuis een drankje hebben gedronken, ruim je zelf glazen, bekers en borden op. Je gooit plastic bekers, servetten etc. niet op de grond maar in de prullenbak.

 

OPROEP!

Laat jouw team de komende wedstrijden uitblinken in sportiviteit en respect. Wees daarbij, naast bovengenoemde basisregels, zocreatief mogelijk!

Dus: bak een taart voor de toeschouwers, zet de tegenstander in het zonnetje na de wedstrijd, laat jouw ouders voor je cheerleaden…. Óf leg een rode loper uit voor de tegenstander, schud handen en wens de tegenstander een prettige wedstrijd, versier de dug-out inclusief dekentjes tegen de kou, deel zelfgebakken cakejes en/of fruit uit in de rust, strik de losgeraakte veters van jouw tegenstander etc.

 

Doe vooral héééél erg je best. Want….. het sportiefste juniorenteam én het sportiefste jongste jeugdteam mogen GRATIS MET HUN HELE TEAM naar het WK HOCKEY IN DEN HAAG op ZONDAG 8 JUNI!!

 

Vanuit de Technische Commissie lopen er de komende weekenden ‘spionnen’ rond op het veld. Zij beoordelen jullie team én de ouders op hun gedrag voor, tijdens en na de wedstrijd.

 

Maar zijn zien natuurlijk niet alles….. Dus jij mag ook zelf, door middel van filmpjes en/of foto’s, laten zien wat je er aan gedaan hebt om (op een creatieve manier) zo sportief en respectvol mogelijk om te gaan met jouw tegenstander en de scheidsrechter….. Je kunt dit sturen naar [email protected] of [email protected]  of je zet zelf een berichtje op de Facebook pagina van MHCH.

 

De winnende teams worden zo snel mogelijk na de laatste competitiewedstrijd bekend gemaakt!

 

Het is een prachtig doel met een uitzonderlijk mooie prijs. Dus wij zouden zeggen: GO FOR IT!!

Namens het bestuur van MHCH,

 

 

 

Robbert Eberhard

Voorzitter Technische Commissie

 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter