banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Sportminded Hoevelaken bedankt sponsoren sc Hoevelaken en MHCH

Nieuws afbeelding 28-5-2018
Al weer voor de vijftiende keer sinds november 2009 organiseerden de sponsorcommissies van sc Hoevelaken en de Mixed Hockey Club Hoevelaken, ondersteund door Rabobank Amersfoort Eemland, op donderdag 24 mei 2018 een bedankavond voor hun grootste sponsoren. Die waren dit jaar te gast bij Gazelle Experience Centre aan de Nijkerkerstraat, waar ze onder anderen werden toegesproken door Lisa Bunschoten en Chris Vos. Beide sprekers namen deel aan de Para-Olympische Winterspelen in Zuid-Korea en maakten duidelijk, dat niets onmogelijk is.

Koninklijke Gazelle was (en is) nadrukkelijk betrokken bij de Olympische Spelen, zowel in de zomer, als in de winter. Met de dertig fietsen die naar Zuid-Korea werden versleept konden de sporters en begeleiders zich verplaatsen binnen en buiten het Olympische dorp, op weg naar hun sportlocatie. Gazelle wil zich manifesteren als ‘sponsor van de vrije tijd’ en daar passen fietsen uiteraard nadrukkelijk bij. Diverse zomer- en wintersporters zijn uitermate te spreken over de samenwerking met Gazelle, zo bleek uit verschillende vertoonde filmpjes.

Frans van Steenis was namens het Fonds Gehandicapten Sport aanwezig, om ook een woordje te richten tot het zestigtal aanwezige sponsoren. Zo zei hij, dat er een evenredige verdeling van de gelden moet komen tussen de topsport en de breedtesport. Daarnaast vindt hij, dat er meer moet gebeuren in de gehandicaptensport.

De hoofdsprekers van de avond waren Chris Vos en Lisa Bunschoten. Beide sporters, die een relatie hebben met elkaar, waren medaillewinnaars bij de meest recente Olympische Winterspelen voor paralympische sporters. Dat niets onmogelijk is, bleek wel uit hun verhalen. Zo vertelde Chris Vos, dat hij op vijfjarige leeftijd werd overreden voor een graafmachine en dat hij sindsdien heeft laten zien dat van niet meer kunnen lopen tot het winnen van een Olympische medaille een begaanbare weg is. "Nicolien Sauerbreij was mijn grote voorbeeld”, zegt Chris. "Wat zij deed met snowbaorden, dat wilde ik ook bereiken”.

Lisa Bunschoten, geboren zonder kuit in haar linkerbeen en zonder kniebanden, kwam zelfs met twee medailles terug naar Nederland. "Ik ben gaan snowboarden via mijn broer, die gek is op wintersport. Als ik iets viermaal probeer, in plaats van eenmaal, dan kom ik er ook wel”, gaf zij als sterke kant mee.

 


 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter