banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Sportminded Hoevelaken

Nieuws afbeelding 20-12-2013
Afgelopen donderdag waren we, op uitnodiging van Kees Kooijmans te gast bij Eiffel in Arnhem voor de 2e SportMinded bijeenkomst van het jaar. Eiffel is een modern en dynamisch bedrijf dat diensten en oplossingen biedt voor overheid en grote bedrijven. Topsport is in het hart van de organisatie verankerd. De focus ligt op basketbal en hockey. Het bedrijf heeft een topsport community, welke zich richt op het doorbreken van de grenzen tussen sport, het bedrijfsleven en de wetenschap. 

Uiteraard hebben we stilgestaan bij het overlijden van Lars Spaan. Lars was initiator van SportMinded Hoevelaken en heeft de afgelopen jaren veel mooie bijeenkomsten georganiseerd. Leon Breuers sprak mooie woorden over Lars, begeleid door een fotoshow van de afgelopen bijeenkomsten. 

Hierna was Alexander Cox (assistent bondscoach van de oranje dames en Coach van Kampong heren 1) te gast. Alexander was net terug uit ArgentiniĆ« waar Oranje de Hockey World League finale tegen ArgentiniĆ« had gewonnen. Alexander was ook assistent-bondscoach bij de Olympische spelen in London, waar de dames ook goud wonnen. De weg naar goud ging alleen niet zonder slag of stoot. Alexander vertelde een erg interessant verhaal over het "trainen"van de weerbaarheid van de speelsters door ze totaal onverwacht met 4 mariniers de Spaanse bergen in te sturen en een zwaar survival kamp te doorstaan. 15 uur slaap in 4 dagen, -10 graden in de nacht en continu zware opdrachten uitvoeren. Als een opdracht mislukte (en daar werd wel voor gezorgd) moest de opdracht opnieuw. Na 4 dagen waren de dames volledig gesloopt, moe en gefrustreerd. Maar ze hadden een hoop geleerd met het bekende resultaat! 

Een erg inspirerend en leerzaam verhaal! 

Na terugkeer in Hoevelaken nog een laatste drankje in De Haen, voor een ieder weer op huis aankon....

Zie ook de berichtgeving over dit sponsor evenement in Nijkerk Nieuws
 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter