banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

18-12-2013
De barmedewerkers bij een sportvereniging die alcohol schenken, behoren een instructie verantwoord alcohol schenken (IVA) te hebben gevolgd. Deze IVA certificaten moeten ook uitgeprint aanwezig zijn achter de bar. Alcohol schenken zonder IVA kan je een boete opleveren en MHCH kan ook de horecavergunning kwijtraken. Alle leden van de seniorenteams moeten in ieder geval hun IVA behalen. 

Maar we zouden ook graag meer ouders willen hebben met een IVA. Als we na 16.00 uur op zaterdag nog een wijntje of biertje willen drinken, dan moeten we wel barvrijwilligers hebben met een IVA. En dat geldt ook voor de diverse feesten en evenementen gedurende het seizoen. Als te weinig vrijwilligers een IVA hebben, dan wordt het een frisje. 

Met andere woorden: doe de IVA test! Je leert er ook nog wat van. 

Als je al een IVA hebt en ook de pdf, dan zie ik die graag tegemoet. De test kan je doen via deze link: www.nocnsf.nl (IVA test) 
Vul bij naam barverantwoordelijke en email barverantwoordelijke: Rob de Vries en [email protected] 
Van de 20 vragen mag je 4 fouten hebben. Als je het in eerste instantie niet haalt, mag je de test zo vaak over doen als je wilt. 
Voor wie nog wat wil inlezen voor de test, zie de "Achtergrondinformatie IVA". 

Succes, Rob de Vries
 

Twitter