banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header4.jpeg Sample 09 (1200x400).jpg

Verslag Shoot-out districtsfinale 14 mei

Nieuws afbeelding 24-5-2017
Voor de vierde keer organiseert de KNHB het NK Shoot Out. Een Shoot Out is een één op één duel tussen keeper en speler, waarbij de speler binnen acht seconden moet proberen te scoren. Elke deelnemende club aan de Shoot Out competitie organiseert een voorronde, de winnaars hiervan gaan naar de districtsfinale.

Voorronde op de club
Voor de districtsfinale wisten Boris, Sonel en keeper Casper van Jongens C1, Celine en keepster Sifra van Meisjes B1 en Marrit van Meisjes C1 zich op 9 april te pla
atsen. Inzet van de districtsfinale is een felbegeerde plaats in de landelijke finale op 24 juni met kans op eeuwige roem als Shoot Out Koning of Koningin!

Districtsfinale in Houten
Onze deelnemers werden op 14 mei welkom geheten in Houten voor de districtsfinale van Midden Nederland. Helaas kon Marrit vanwege een blessure niet meedoen, dus MHCH verscheen met vijf deelnemers aan de start.

In de eerste ronde wisten Boris en Casper zich onder een heerlijk lentezonnetje direct te plaatsen voor de halve finale. Met kleine onderlinge verschillen, en soms een beetje pech of geluk, gingen Sifra, Celine en Sonel naar een herkansingsronde. Helaas viel in deze ronde het doek voor Sifra en Sonel, ondanks de aanmoedigingen van hun clubgenoten en de meegereisde supporters. Celine daarentegen herstelde zich knap en bereikte via de herkansing de halve finale.

Halve finale...
Bij het begin van de halve finale hingen inmiddels donkere wolken boven het veld. De strijd tussen de keepers was buitengewoon spannend, bij het opmaken van de score bleek Casper één punt te kort te komen om als tweede keeper naar de finale te gaan. Boris was ook bijzonder dicht bij een finaleplaats, bij zijn beslissende shoot out ging de bal tienden van een seconde te laat over de lijn. De laatste hoop voor MHCH was nu gevestigd op Celine!

Finale
Na een flinke stortbui en een korte onderbreking mocht ze aan de bak. De keepers werden steeds beter, van de acht pogingen die Celine kreeg wist ze er 2 of 3 te scoren. Niet alleen Celine had 'last' van goede keepers, dat gold ook voor de 7 andere meiden in de finale waardoor ze toch de derde plek overall wist te behalen. Dit nadat ze ook nog shoot-offs moest spelen omdat er teveel meiden gelijk stonden. Met deze derde plek heeft Celine voor elkaar gekregen wat de jongens niet was gelukt: een plaats in de finale op 24 juni in Den Bosch.
 
Al met al was het een bijzonder leuke, spannende en succesvolle dag! En we gaan zeker duimen voor Celine!