banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Cursus Hardlopen in Hoevelaken

Nieuws afbeelding 2-2-2017
MHCH biedt -na het grote succes voorgaande cursussen- wederom een cursus 'Leren Hardlopen' aan! Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan deze cursus! Of je nu lid bent van MHC  Hoevelaken of niet, man of vrouw, jong of oud. Wees welkom want hardlopen is leuk! 

Je kunt je nu opgeven om te leren hardlopen onder de bezielende leiding van gediplomeerde looptrainers. Net als vorig jaar worden er twee aparte trainingen gegeven, bedoeld voor beginnende lopers en voor gevorderde lopers. Gedurende een periode van 10 weken ga je éénmaal per week ongeveer anderhalf uur onder begeleiding hardlopen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen, zoals een goede warming-up, cooling-down en looptechniek. Daarnaast is het plezier en de leuke sfeer ook niet onbelangrijk.

Cursus voor beginners
De cursus voor beginners is gericht op een ontspannen manier van lopen die minder belastend en daardoor ook minder blessure gevoelig is. Je bouwt in 10 weken je conditie op en je leert hoe je je energie goed verdeelt, zodat je het de gehele les kan volhouden. Het accent ligt vooral op de juiste lichaamshouding en looptechniek. Dus minder op afstand en snelheid. Want als je eenmaal de goede techniek te pakken hebt, komen afstand, snelheid en duur vanzelf wel! Je zult merken dat je vrij snel meer uithoudingsvermogen krijgt en dat, naarmate de cursus vordert, de afstanden steeds verder en de pauzes steeds korter worden. 

Naast de looptraining op zondagmorgen krijg je wekelijks een schema mee met de trainingsoefeningen die je in die komende week zelf kan doen.

Cursus voor gevorderde lopers
De cursus voor de gevorderde lopers leert hoe je langer aaneengesloten kunt hardlopen. Uitgaande van een startpositie van een half uur aaneengesloten hardlopen, wordt ook hier stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen zoals een goede warming-up, cooling-down, lichaamshouding en looptechniek. Ook onderwerpen als materiaal (schoenen en kleding) en voeding komen aan de orde. 

Groepsindeling
Gedurende de cursus wordt bekeken of verdere opsplitsing van de beide groepen gewenst is. Dit hangt af van de vorderingen en loopervaringen van de individuele deelnemers aan de cursus. Bij voldoende belangstelling wordt overwogen een driedeling te maken op basis van de loopervaring van de verschillende deelnemers.

Data
5, 12, 19 en 26 maart, 2, 9, 16 en 30 april en 7 en 14 mei. We starten om 10.00 uur en zijn rond 11.30 uur weer bij het clubhuis van MHCH. Daar staat een lekker kopje koffie en thee voor ons klaar. 

Kosten
€ 50, contant te voldoen bij de eerste les.

Uiterlijke inschrijving: zaterdag 25 februari [email protected] t.a.v. Stefan Willemen. Graag naam, adres, leeftijd, (mobiel-) telefoonnummer en je voorkeur voor beginners of gevorderde lopers opgeven.
 

Gerelateerde nieuwsberichten

De competitie gaat weer beginnen

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter