banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Goed tegenspel Heren 1 in Bekercompetitie

Nieuws afbeelding 12-11-2016
In de Silvercup 2016 – 2017, de bekercompetitie van de Hockeybond, leverde Heren 1 goed tegenspel. De heren drongen door tot de 2e ronde en speelden vrijdagavond 11 november onder grote belangstelling thuis de bekerwedstrijd tegen de heren van de Tielse Hockeyclub De  Kromhouters. In deze bekercompetitie haakt na elke ronde een klasse hoger aan. Heren 1 (3e klasse) speelde energiek en fel tegen De Kromhouters, die uitkomen in de 2e klasse.  

Gelijke kansen
In de eerste helft gebeurde er niet veel voor beide doelen. Heren 1 verdedigde goed en zaten kort op de geroutineerde mannen van Tiel. Van het kwaliteitsverschil in klasse was weinig te merken. Er waren kansen over en weer, waarbij opviel dat het veld voor beide teams door de invallende vorst lastig bespeelbaar was. Tot in de laatste minuut van de eerste helft stond het 0-0. Een strafcorner die de Kromhouters doelgericht namen leverde het eerste tegendoelpunt op. 

In de eerste minuut van de tweede helft kwam er gelijk een strafcorner voor onze heren. Deze kon helaas niet benut worden. In de tiende minuut konden de Kromhouters door de verdediging breken en werd het tweede tegendoelpunt gemaakt. 

Energiek en fel
Heren 1 liet zich niet gek maken en bleef snel en fel spelen. Maar in de 23e minuut werd het goed doorgaan van de aanvallers van de tegenstander echter beloond met een derde doelpunt. In de eindfase waren de Kromhouters iets sterker. Door de vechtende mentaliteit van onze Hoevelakers bleef de schade beperkt tot 0-3. Hoewel de mannen nu uit de bekercompetitie liggen, toont coach Berkhout zich na de wedstrijd zeer tevreden over de inzet van Heren 1 en is trots op zijn mannen. 

Silver Cup geslaagd
Dit is het eerste jaar van de Silvercup. Een bekercompetitie die de Hockeybond op verzoek van veel verenigingen heeft geïntroduceerd. Nu nog alleen voor Heren 1 in de eerste tot en met vierde klasse. Er zijn plannen om ook een Gold Cup te introduceren en een Silver Cup voor Dames. Gezien de grote belangstelling langs het veld van Hoevelaken zijn dit wedstrijden die aantrekkelijk zijn voor publiek en teams en bijdragen tot een gezellige sportieve vrijdagavond voor leden en hockeyliefhebbers.  

Derde helft succesvol
Het was nog lekker lang gezellig op de club. Mede door de warme soep, worst en een supergoede barbediening en organisatie van Jeroen en Jurrijn van de Rest, Edgar en Judith Eggen, Hein Brans en Henk de Boer. 

 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter