banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

4 kampioenen in 1 dag!

5-6-2016
En aan het eind van de dag was duidelijk dat er 4 jeugdteams de bovenste positie in de poules hebben behaald: 3 meisjes-teams en 1 jongensteam. Wat een prestatie!
Op 18 juni  om 16.00 uur worden alle MHCH kampioenen gehuldigd. Dat wordt dus gegarandeerd een feest!

 
Meisjes C 1
Spanning alom: MC1 stond een tijdje gedeeld eerste met MC3 van Laren. Laren had een beter doelsaldo, dus zou Laren bij gelijkblijvende resultaten kampioen worden. Maar vorige week was er goed nieuws:  Laren verloor! MHCH MC1 moest nog wel de laatste wedstrijd thuis tegen Maarn winnen om als kampioen te eindigen. De vorige wedstrijd won MC1 uit met 6-2 van Maarn. Dat schiep verwachtingen. En gelukkig maakten de meiden die verwachting waar: het werd 5-0. Het team heeft tijdens de wedstrijd goed rekening gehouden met het warme weer en is daarnaast ook gewoon haar eigen spel blijven spelen. Er waren mooie goals, zoals de geweldige back-hand in de lange hoek van Celine Leurs. Eindstand: 30 punten uit 14 wedstrijden (9 overwinningen, 3 gelijk, 2 verloren)


Meisjes C 2

Het meisjes C2-team is overtuigend kampioen geworden van Midden-Nederland in de klasse 4b. Voor de kampioenstitel moest uit gewonnen worden van Maarssen MC4! De jonge hockeysters maakten het spannend voor zichzelf en de vele ouders langs de kant door voor de rust met 2-1 achter te komen. Met enorme vechtlust en doorzettingsvermogen won het team uiteindelijk toch van Maarssen met 4-2. Coach Raymond Freriks was niet alleen blij met de titel, maar vooral blij met de ontwikkeling die het team heeft doorgemaakt. Vooral het samenspel en het afspelen, maar ook zeker de teamspirit heeft ervoor gezorgd dat dit team kampioen is geworden. Een speciale vermelding voor  keeper Sanne Ruiter: andere teams staan al in de rij om haar weg te kopen. En dat zegt genoeg. Eindstand: 35 punten uit 14 wedstrijden (11 gewonnen, 2 gelijk, 1 verloren) en maar liefst 60 doelpunten (en slechts 12 tegen) 


Meisjes B 2

Aan het begin van het seizoen was de belofte gedaan: wanneer het team kampioen zou worden, dan zou een tocht op de platte kar door Hoevelaken volgen. Zo’n 3 weken geleden stond MHCH MB 2 nog 2e in de poule. Maar MB 2 won vorige week met 7-0 van directe concurrent Leusden, waardoor onze meiden op de eerste plaats kwam. Om kampioen te worden moest MB 2 nog wel de laatste wedstrijd winnen.  De laatste wedstrijd was thuis tegen Kampong MB10. Het was een wedstrijd die eigenlijk typerend was voor het hele seizoen: 20 kansen waarvan er uiteindelijk 3 per toeval in het net belanden. Eindstand 3-0 dus en de meiden zijn eerste in de poule.

En best bijzonder: dit team heeft het hele seizoen met een vliegende keep gespeeld, Marlinde van Mourik. De vaste keeper viel al aan het begin van het seizoen uit. En de belofte van de platte kar is dezelfde dag ingelost: met het hele team en coaches een rondje door Hoevelaken. Wat een feest!
Eindstand : 35 punten uit 14 wedstrijden (11 gewonnen, 2 gelijk, 1 verloren)

Jongens B 1

MHCH JB1 maakte het aan de eind van het seizoen nog spannend. Tot vorige week stonden ze 5 punten voor op de nr 2 Loenen JB4. Alleen de eerste wedstrijd werd verloren, daarna kwamen 11 winstpartijen op rij. En toen werd vorig week toch een wedstrijd verloren! Nr 2 naderde op 2 punten. Dat maakte de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Loenen een echte kampioenswedstrijd. JB 1 moest tenminste gelijk spelen om het kampioenschap veilig te stellen. In de eerste helft werd het binnen de eerste 10 minuten al 2-0, wat gelijk ook de ruststand was. Na de rust werd Loenen overlopen en was de wedstrijd na 5 minuten al gespeeld. Eindstand was 6-1. 

JB1 zijn dus terechte kampioenen met een doelsaldo van 52 (74 voor en 22 tegen) en 5 punten voorsprong op de nr 2. Gijs Verhulst werd topscoorder met maar liefst 31(!) doelpunten. Zelfs Axel Vrolijk scoorde in deze laatste wedstrijd 2 treffers, terwijl hij in de voorgaande wedstrijden slechts 1 keer wist te scoren.
Eindstand: 36 punten uit 14 wedstrijden (12 gewonnen, 2 verloren) met 74 doelpunten (en 22 tegendoelpunten)
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Twitter