banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Jubileumboek te koop in clubhuis

Nieuws afbeelding 9-3-2016
Dit seizoen viert de Mixed Hockeyclub Hoevelaken met diverse festiviteiten uitbundig haar 40-jarig bestaan. Het heuglijke feit wordt luister bijgezet met een jubileummagazine, waarvan het eerste exemplaar op 20 maart, uitgeroepen tot Dolle Zondag, wordt uitgereikt in het clubhuis en daar voor vijf euro verkrijgbaar is.

Ook online te koop
Het magazine is in het clubhuis te koop. Ben je niet in de gelegenheid om naar Hoevelaken te komen, bestel het magazine dan online via http://goo.gl/forms/L4UYl4S0Eu. De prijs bedraagt dan € 8,50 (incl verzending binnen Nederland)

In dit kleurrijke magazine, prachtig vormgegeven door Joep van Gestel, wordt uitvoerig uit de doeken gedaan hoe inventief de initiatiefnemers waren. Er was geen geld en geen behoorlijke accommodatie, maar aan enthousiasme geen gebrek. Meer dan genoeg om een berg problemen opzij te schuiven. Charles van de Rest, eerste voorzitter van MHCH, kijkt tevreden terug op wat er is bereikt. "Als ik zie wat er aan de Veenwal is neergezet, kan ik alleen maar diep respect hebben voor wat de pioniers en hun opvolgers hebben gedaan.”

Maar jongens, wat is de start moeilijk geweest. Vergeten is de schrik, die ontstond toen het eerste clubhuis moest worden verplaatst omdat die op een 'gasbel' was neergezet. Vergeten het verdriet, veroorzaakt door een stel rauwdouwers die het eerste hockeyveld – met veel moeite en geduld klaargemaakt door André Spoorenberg – met hun brommers aan gort hadden gereden. Vergeten het geploeter van de diehards van het eerste uur om het mogelijk te maken dat de gretige hockeyers uit en thuis 'het spelletje' naar hartenlust konden spelen. Na jaren van eindeloos geïmproviseer groeide op en rond het sportcomplex een fijne sfeer die het 'kluppie' nog steeds kenmerkt.

Het ledental is inmiddels de 500 gepasseerd. Deze positieve ontwikkeling brengt Frank Verhulst, die net de voorzittershamer heeft overgedragen aan Hein Brans, tot de uitspraak dat MHCH een club van formaat wordt. Zijn optimisme wordt ruimschoots ondersteund door de vele verhalen in het jubileumboek, geschreven door Jos Bouten, en tientallen foto's die vooral deze boodschap uitstralen: we hebben het hier echt naar onze zin. Bij elkaar vormen ze een aangename mix van woord en beeld, die samen een boeiend verhaal vertellen over een ambitieuze én gezellige sportclub waarvan we nog veel zullen horen.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter