banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Cursus hardlopen in Hoevelaken

28-1-2016
Hockeyclub Hoevelaken biedt -na het grote succes voorgaande cursussen- wederom een cursus ''Leren Hardlopen" aan! Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan deze cursus! 
Of je nu lid bent van MHC  Hoevelaken of niet, man of vrouw, jong of oud. 


Je kan je nu opgeven om te leren hardlopen onder de bezielende leiding van gediplomeerde looptrainers. Net als vorig jaar worden er twee aparte trainingen gegeven, bedoeld voor beginnende lopers en voor gevorderde lopers. Gedurende een periode van 10 weken ga je éénmaal per week ongeveer anderhalf uur onder begeleiding hardlopen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen, zoals een goede warming-up, cooling-down en looptechniek. Daarnaast is het plezier en de leuke sfeer ook niet onbelangrijk.

Beginnende lopers
De cursus voor beginners is gericht op een ontspannen manier van lopen die minder belastend en daardoor ook minder blessure gevoelig is. Je bouwt in 10 weken je conditie op en je leert hoe je je energie goed verdeelt, zodat je het de gehele les kan volhouden.  
  • Het accent ligt vooral op de juiste lichaamshouding en looptechniek. Dus minder op afstand en tijd. Want als je eenmaal de goede techniek te pakken hebt, komen afstand en tijd vanzelf wel! 
  • Je zult merken dat je vrij snel meer uithoudingsvermogen krijgt en dat, naarmate de cursus vordert, de afstanden steeds verder en de pauzes steeds korter worden. 
  • Naast de looptraining op zondagmorgen krijg je wekelijks een schema mee met de trainingsoefeningen die je de komende week zelf moet doen.

Gevorderde lopers
De cursus voor de gevorderde lopers leert je hoe je langer aaneengesloten kunt hardlopen. Naast de opbouw van 5 naar minimaal 7,5 kilometer hardlopen, wordt ook hier stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen zoals een goede warming-up, cooling-down,  lichaamshouding en looptechniek. Ook onderwerpen als materiaal (schoenen en kleding) en voeding komen aan de orde. 

Wanneer en waar?
  • Wanneer: zondag 28 februari, 6, 13, 20 en 27 maart, 3, 10, 17 en 24 April en 8 mei 
  • Tijd: van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur. Na afloop wordt koffie en thee verstrekt in het clubhuis van hockeyclub Hoevelaken. 
  • Kosten: € 50  (contant te voldoen bij de eerste les)
Inschrijven
Uiterlijke inschrijving: zaterdag 20 Februari 2016 via [email protected] t.a.v. Stefan Willemen. Graag naam, adres, leeftijd, (mobiel-) telefoonnummer en beginner/gevorderde opgeven.

 

Twitter