banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Veterinnen B spelen allereerste hockeywedstrijd

10-11-2015
Donderdagavond 5 november hebben de dames van Veterinnen B hun allereerste hockeywedstrijd gespeeld. Ze speelden thuis tegen het Veterinnenteam van Eemvallei onder enthousiaste aanmoediging van oa hun partners, trotse trainers, geblesseerde teamgenoten en zelfs voormalig teamgenoten die om verschillende redenen niet meer mee trainen.
 
Wendelien Ruitenberg, keepster van het team, vertelt: ‘We waren allemaal best zenuwachtig van tevoren. Maar wel vol adrenaline en heel gedreven om te winnen. Dat ontstond eigenlijk al tijdens de trainingen. We werden steeds fanatieker. Maar Eemvallei was echt wel veel beter. Ik denk dat wij bijna niet over de middellijn zijn geweest. En we hebben wel 15 strafcorners tegen gehad en 0 voor. Lekker druk voor mij als keeper, dat wel…. Ondanks dat hebben we allemaal zo ontzettend veel plezier gehad met elkaar; echt iedereen had lol!
 
Eigen wisseltrofee gemaakt
Het leuke is dat één van de dames in ons team, Margreet de Boer, goudsmid is. Zij heeft speciaal voor deze wedstrijd een hele mooie wisseltrofee gemaakt. Die staat nu dus bij Eemvallei. Maar in de returnwedstrijd over drie weken gaan we hem natuurlijk proberen terug te winnen!’.
 
Ontstaan
Het Veterinnen B team is ongeveer 1,5 jaar geleden ontstaan doordat Roos Brans (vrouw van onze nieuwe voorzitter) bedacht dat ze eigenlijk wel zin had om te hockeyen. Ze probeerde daarvoor een gezellige groep dames bij elkaar te krijgen. En dat is haar gelukt…. Maar liefst 30 dames begonnen aan een drietal proeftrainingen om te kijken of ze het leuk vonden. Op een enkeling na had niemand ooit een stick vastgehouden. Het was goed geregeld, want we hoefden geen stick te kopen en er waren leuke trainers geregeld. Na de drie proeftrainingen besloot het merendeel van de dames door te gaan. En deze 25 dames trainen dus nu al bijna 1,5 jaar trouw iedere donderdagavond. In het begin sloegen we nog heel vaak over de bal heen. Maar we zijn zo ontzettend snel vooruit gegaan, echt ongelooflijk. We kunnen nu allemaal echt een hele aardige bal slaan. En na de training is er tijd voor een glas wijn, zelfgemaakte borrelhapjes en vooral heel veel gezellig praten en netwerken.
 
Teamgevoel, netwerk en sociale contacten
‘Het is ook mooi om te zien hoe sterk het teamgevoel is binnen onze groep’, zegt Wendelien. ‘We zijn allemaal moeders van jonge kinderen. Totdat we met hockey begonnen kenden we elkaar niet of nauwelijks. En als je nu ziet wat een mooi team we zijn! Maar ook hoe groot je netwerk en je sociale contacten zijn geworden in korte tijd. We zitten allemaal echt op één golflengte en iedereen past in de groep, niemand die erbuiten valt. ‘
 
Echte familieclub
‘Tijdens de afgelopen ALV hoorde ik dat MHCH een echte familieclub wil zijn. En dat klopt. Bij iedereen die in dit team mee doet is zo’n binding met de club ontstaan! Zo zit een aantal dames uit ons team al in de feestcommissie, een aantal mannen is ook gaan hockeyen of actief in een commissie en ook de kids zijn begonnen bij Funkey hockey.

Misschien dat we op een gegeven moment wel met de competitie mee gaan doen. Als we deze oefenwedstrijdjes heel leuk blijken te vinden. En dan moet het natuurlijk ook wel allemaal in te passen zijn hè, in het kader van een goede work-life-balance. In ieder geval zijn de reacties op basis van deze eerste wedstrijd al wel heel positief…. 

 

Reacties

Liesbeth Schaap

15-11-2015 @ 14:31:03 |Leuk hoor dat er nu een tweede veterinnenteam is! Echter, veterinnen B bestaat al, dat zijn wij van de dinsdag! Liesbeth Schaap

Reageer op het nieuws

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter