banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Bite my bitje: info en aanbiedingen bitjes

Nieuws afbeelding 10-9-2015
De KNHB verplicht met ingang van het seizoen 2015-2016 het dragen van een mondbeschermer in georganiseerde wedstrijden. Die maatregel geldt voor alle spelers, van de hoofdklasse tot de allerjongste jeugdteams. Dus ook voor alle leden van MHCH! Wij als club onderschrijven het belang van een bitje en willen jullie wijzen op de verschillende vormen van gebitsbeschermers zodat je een weloverwogen keuze kan maken. 

Kant en klare gebitsbeschermers
De pasvorm is matig en kan niet worden aangepast aan het gebit. De werking is daardoor beperkt. De kosten van zo'n gebitsbeschermer zijn laag.

Voorgevormde gebitsbeschermers
In een sportzaak zijn ook voorgevormde gebitsbeschermers te koop die wél kunnen worden aangepast aan het gebit. Door de gebitsbeschermer even in heet water te leggen, wordt hij zacht en enigszins vervormbaar. De zacht geworden gebitsbeschermer wordt vervolgens over de tanden geplaatst en daar stevig tegen aangedrukt. Daardoor sluit hij beter aan. Na enige tijd koelt de gebitsbeschermer af in de mond en is de kunststof niet meer te vervormen. Zo nodig kan de procedure worden herhaald totdat de gebitsbeschermer goed om de tanden past. Een voorgevormde gebitsbeschermer werkt beter dan van een kant en klare gebitsbeschermer. De kosten zijn laag maar wel iets hoger dan van een kant en klare gebitsbeschermer.


Voorgevormde en kant en klare gebitsbeschermers, in alle soorten en kleuren, zijn verkrijgbaar bij onze sponsor Van Duinkerken; Oude Lageweg 165 te Hoevelaken. En natuurlijk ook online
Exact passende gebitsbeschermers

Een exact passende gebitsbeschermer moet door de tandarts worden gemaakt. Zo'n gebitsbeschermer geeft de beste bescherming tegen schade aan de tanden. De tandarts maakt eerst een afdruk van het gebit. Dit wordt ook wel 'happen' genoemd. Met behulp van de gebitsafdruk wordt vervolgens een kopie van het gebit gemaakt. Op deze kopie maakt de tandtechnicus een gebitsbeschermer die exact op de tanden past. Na het maken van de gebitsafdruk duurt het meestal een week voordat de gebitsbeschermer klaar is. De kosten bedragen normaal zo'n € 80 tot € 100. 

Bite my Bitje!
Wij willen natuurlijk graag dat iedereen zijn gebit zo goed mogelijk beschermt. Daarom organiseren wij op 3 oktober a.s. de speciale MHCH Bite my Bitje dag op de club. Iedereen die een speciaal op maat gemaakt bitje wil kan op die dag tussen 9.00 uur en 12.00 uur naar de club komen om te happen. 
En speciaal op deze dag zijn de kosten van deze passende gebitsbeschermer slechts € 35 !  Dit bedrag moet wel direct bij het happen contant worden voldaan. En bewaar de bon goed, want die kun je bij de meeste verzekeraars nog inleveren ter declaratie! 

Meld je aan
Om een inschatting te kunnen maken van de interesse hiervoor en de drukte op deze ochtend, vragen wij iedereen die dit wil om zich per mail hiervoor aan te melden bij Jorieke Scheffer, [email protected]. Graag voor 26 september a.s. Je ontvangt dan een formulier welke je ingevuld kan meenemen naar de club.  

Niet in de gelegenheid?
Ben je niet in de gelegenheid om deze dag naar de club te komen of wil je het liever in een tandarts praktijk doen, dan kan je een afspraak maken bij onze sponsor Tandarts van der Lubbe te Hoevelaken. Via telefoonnummer 033 253 4229. Vermeld hierbij dat je lid bent van MHCH. De tandarts neemt dan alles met je door. De kosten van het bitje zijn € 40,-.  


 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter