banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Arbitrage nieuws

10-2-2015
Het zaalhockeyseizoen zit er al weer bijna op! De eerste wedstrijd is toch altijd spannend voor een scheidsrechter: de regels zijn net even iets anders; het spel gaat sneller; aan de scheidsrechter wordt  veel ruimte voor interpretatie gegeven ("is de bal nu wel of niet te hoog?”) en de coach en het publiek zitten dichter op het veld. 

Al met al is dit zaalhockeyseizoen naar volle tevredenheid verlopen, mede dankzij beginnende scheidsrechters, die na de zomer meteen de zaalhockey-handschoen hebben opgepakt. Volgend jaar moeten we samen maar eens naar een hoofdklassewedstrijd gaan, om te kijken wat de fijne kneepjes van het arbiters-vak zijn....

Naast de inzet van de scheidsrechters, is het goed om ook naar voren te brengen, dat een aantal individuen elk weekend een aantal uren "langs de balk” of "langs de lijn” staan. Hulde voor Ron Heeres en Pieter en Ellen Imhof! Zij doen dit iedere keer weer, om beginnende scheidsrechters te begeleiden. 

Spelregelcursus
In maart (de datum volgt nog), wordt er weer een spelregelcursus aangeboden voor geïnteresseerde ouders. Zij kunnen zich de regels van het spel eigen maken, met behulp van e-learning en met les in het clubhuis. Gewapend met deze nieuwe kennis, kun je wat beter geïnformeerd naar de wedstrijd van het kroost kijken (maar mag je nog steeds geen commentaar op de scheids hebben).

Ouders kunnen hun belangstelling kenbaar maken aan [email protected].
 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Klik hier voor de gehele agenda.

Twitter