banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Update WK Kaarten Sportiviteit en Respect Week 3

Nieuws afbeelding 28-3-2014

UPDATE WK KAARTEN SPORTIVITEIT EN RESPECT WEEK 3

Week 3 zit er al weer op. En met nog 6 wedstrijden te gaan is het nog volstrekt onduidelijk welke teams met z´n allen op 8 juni op de WK-tribune zullen staan om het Nederlands hockey 11-tal aan te moedigen…

Hierbij moet wel gezegd worden dat een aantal teams (nog?) geen initiatieven heeft ondernomen om zich, ook buiten de wedstrijd, te onderscheiden op het gebied van Sportiviteit en Respect.

 

Gelukkig hebben ´onze spionnen´ in ieder geval nog geen melding hoeven maken van onsportief gedrag op het veld of ongewenst gedrag van het publiek. En dat blijft natuurlijk het allerbelangrijkste!

 

Als het gaat om positieve bijdragen buiten het veld, dan spant MD1 deze week wel de kroon: niet alleen hebben zij geholpen bij de organisatie van het Benjamin-toernooi afgelopen zondag, ze hebben ook een door henzelf gemaakte flyer met tips voor "goed toesch-ouderschap” uitgereikt aan de ouders. Wij vonden dat zó toepasselijk, dat we hebben besloten om deze flyer ook in het welkomstpakket te doen dat aan ouders van nieuwe jeugdleden wordt uitgereikt.

Bovendien gaat MD1 -in het kader van Actie Nederland Schoon- zaterdagochtend 29 maart van 10 tot 12 uur het terrein van de hockeyclub opruimen! Daarbij hebben zij, oa via Facebook, een oproep gedaan aan een ieder om hen daarbij te helpen. Geweldig dames! Sportiviteit en Respect kent vele facetten….! Het zou leuk zijn als er zoveel mogelijk mensen komen helpen zaterdagmorgen!

En misschien dat onze spionnen wel even stiekem controleren of het netjes schoon geworden is…. J.

 

De jongens van JD1 hebben hun gasten van Gooische op een heel originele manier ontvangen: met kleine zelfgemaakte piramides met daarop de namen van beide teams en "fijne wedstrijd” én een snoepje erin voor iedere speler en de scheidsrechters. Ook hadden zij de dug-out van de tegenstanders versierd.

Het "hoeraatje voor de tegenstanders en de scheidsrechters” was wel geoefend, maar kwam er niet helemaal goed uit. Volgende keer beter….

Sportiviteit houdt ook in dat je je best doet om -binnen de regels van het spel- de tegenstander te verslaan. En dat is gelukt! JD1 heeft met 4-1 gewonnen.

Dat alle inspanningen van de mannen opviel blijkt wel uit de reactie van de ouders van Gooische. Zij maakten zelfs foto’s om op hun eigen club te laten zien. Want, zo zeiden ze, op hun club "deden ze ook wel iets” maar de teams werden er niet zo bij betrokken als bij Hoevelaken…. Prachtig! Misschien helpt het dat wij zo’n gezellige familieclub zijn?

 

De jongens van J8E2 hebben er ook deze week weer een echt feest van gemaakt. Zij deelden zelfgemaakte fruitspiesjes op hockeystickjes uit en ook waren er prachtig versierde cakelollies voor de tegenstanders, limonade in de pauze EN het team wenste iedereen die de club op kwam een mooie wedstrijd. Als klap op de vuurpijl gingen de tegenstanders naar huis met een reflector voor op hun fiets, zodat ze in het vervolg veilig naar het hockeyveld kunnen fietsen!
Ook hier kreeg het team complimenten van de ouders van de tegenstanders. Dat doen jullie goed mannen! En ook goed voor de reputatie van onze club!

 

Wij hebben gemerkt dat een bijeffect van de Sportiviteit & Respect-wedstrijd is dat het de ouders van de teams dichter bij elkaar brengt. En dat vinden wij erg mooi om te zien. Het versterkt nog meer het beeld van die gezellige familieclub waar wij zo trots op zijn!

 

Ook komend weekend lopen er ook weer ‘spionnen’ rond op het veld. Zij zullen deze week nogmaals extra goed letten op het bedanken van de scheidsrechters door ALLE spelers. Daarnaast kijken zij uiteraard naar het sportieve en respectvolle gedrag, maar ook naar de onderlinge band in de teams.

 

Je kunt een verslag van je activiteiten opsturen naar arbitrage@mhch.nl. En je kunt ook zelf een berichtje zetten op de Facebook pagina van MHCH. Dit heeft een aantal teams de afgelopen weken al gedaan, kijk maar eens hoe leuk!

 

Succes weer allemaal deze week!

 

Namens het bestuur van MHCH,

 

Robbert Eberhard

Voorzitter Technische Commissie

 

Twitter