banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

UPDATE WK KAARTEN SPORTIVITEIT EN RESPECT

Nieuws afbeelding 13-3-2014

Beste sportievelingen,

 

Nou, de strijd om de WK kaarten is afgelopen weekend écht losgebarsten!

 

In een aparte nieuwsbrief vorige week werd aangekondigd dat wij deze tweede helft van het seizoen extra aandacht gaan besteden aan ‘sportiviteit en respect’.

Alle jeugdteams werden opgeroepen om, naast de ‘normale’ sportiviteit- en respect regels, vooral ook hun creativiteit te gebruiken en nét iets extra’s te doen om te laten zien dat zij het sportiefste team van MHCH zijn. En dat loont de moeite, want…..  Het winnende jongste jeugdteam én het winnende jeugdteam mag GRATIS met hun HELE TEAM naar het WK Hockey in Den Haag op zondag 8 juni. Kijk voor meer informatie ook bij het eerdere nieuwsbericht hierover op de website van MHCH.

 

Dat er een aantal teams is dat deze prijs dolgraag wil winnen bleek heel duidelijk afgelopen weekend.

Ook ouders langs de kant bleken zich duidelijk bewust van de belangen die op het spel staan…. Zo hoorde één van onze ‘spionnen’ een ouder, die het duidelijk niet eens was met wat er op het veld gebeurde, zeggen ‘ik zeg maar even niets…..’.

En een speelster in het veld die werd gevraagd om zich netjes naar de scheidsrechter toe te gedragen merkte op ‘oh jee….. ben jij een spion’?

 

Verder hebben we prachtige verslagen met foto’s en zelfs filmpjes op Facebook gezien van een aantal teams.

Jongens 8E2 liet door middel van een foto en een geweldig filmpje met een heus interview zien dat ze heel sportief gespeeld hadden en de tegenstander keurig een hand hadden gegeven aan het eind van de wedstrijd.

Ook meisjes C1 deed dat laatste heel sportief, alleen hadden zij in de wedstrijd helaas al 2 groene kaarten gekregen.

Meisjes D1 liet, door middel van een prachtige fotocollage op Facebook, zien hoe sportief hun wedstrijd was verlopen, ondanks de 2 – 0 nederlaag.

Maar het team van Jongens D1 spande wel de kroon! Zij hebben niet alleen hun tegenstander ontvangen met een overweldigende haag, maar ook nog eens twee cakes gebakken: één voor henzelf en één voor de tegenstander…. Bovenal was het een hele mooie, sportieve wedstrijd van deze mannen tegen Vianen. Top jongens!! Ga zo door!

 

Ook komend weekend lopen er vanuit de Technische Commissie weer ‘spionnen’ rond op het veld. Zij beoordelen jullie team én de ouders op hun gedrag voor, tijdens en na de wedstrijd.

 

Maar zijn zien natuurlijk niet alles….. De vraag is dus of jullie zelf, door middel van filmpjes en/of foto’s, willen laten weten én zien wat je er aan gedaan hebt om (op een creatieve manier) zo sportief en respectvol mogelijk om te gaan met jouw teamgenoten, tegenstander en de scheidsrechter…..

 

We zouden het fijn vinden als jullie dat op willen sturen naar arbitrage@mhch.nl . Je kunt ook zelf een berichtje zetten op de Facebook pagina van MHCH.

 

Het is een prachtig doel met een uitzonderlijk mooie prijs. Dus wij zouden zeggen: GO FOR IT!!

 

Namens het bestuur van MHCH,

 

Robbert Eberhard

Voorzitter Technische Commissie

 

 

 

 

Twitter