banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

College steekt op 14 maart handen uit de mouwen voor Nijkerk Doet

7-3-2014
Elk jaar zet het college van burgemeester en wethouders zich in maart in voor de vrijwilligersactie NL Doet. NL Doet is een initiatief van het Oranjefonds waarbij het vrijwilligerswerk in de spotlight staat. Iedereen wordt opgeroepen een dag(deel) de handen uit de mouwen steken. Het college komt dit jaar in actie op vrijdagmiddag 14 maart 2014 bij Museum Oud Nijkerk en bij de Mixed Hockey Club Hoevelaken. Ook zal een enthousiaste groep jonge medewerkers van de gemeente Nijkerk op 21 maart aan de slag gaan bij de Mixed Hockey Club Hoevelaken. Nijkerk Doet, doet u mee?

Programma college 14 maart
Dit jaar staan voor Nijkerk Doet de thema’s cultuur en sport in het zonnetje. "In deze sectoren zijn vrijwilligers de drijvende kracht. We vinden het belangrijk onze waardering te tonen voor de inzet van al deze mensen”, zo licht burgemeester Renkema toe.

Wethouders Windhouwer en Horst steken op vrijdagmiddag 14 maart de handen uit de mouwen bij Museum Oud Nijkerk. Zo’n 65 vrijwilligers zijn actief in het museum, bijvoorbeeld bij de inrichting van tentoonstellingen en het geven van rondleidingen. Op 14 maart gaan beide wethouders met een aantal vrijwilligers aan de slag met het collectiebeheer van het museum, zoals het registreren van nieuwe voorwerpen. Dit geeft een mooi beeld van wat er komt kijken bij het behoud van het erfgoed van Nijkerk. Om dit erfgoed nog beter te bewaren en tentoon te stellen, gaat het museum verhuizen naar het monumentale pand aan de Venestraat 16. De voorbereidingen op deze verhuizing zijn in volle gang en vragen veel inzet van de vrijwilligers.

Burgemeester Renkema en wethouder De Graaf nemen op vrijdagmiddag 14 maart een kijkje bij de Mixed Hockey Club Hoevelaken. De hockeyvereniging zit vol met vernieuwende ideeën over vrijwilligerswerk en het verenigingsleven, waarover de collegeleden graag in gesprek gaan. Zo is de vereniging gestart met een cursus hardlopen in samenwerking met de Atletiek Vereniging Nijkerk. Naast de sportieve resultaten, is de cursus een mooie gelegenheid om met potentiële leden in contact te komen en de samenwerking tussen verenigingen te versterken. Ondertussen gaat het dagelijkse reilen en zeilen van de vereniging, zoals het onderhoud van het clubhuis, gewoon door. De collegeleden pakken graag het gereedschap op om een aantal klusjes te klaren. Een groep van jonge medewerkers van de gemeente Nijkerk zal een week later, op vrijdag 21 maart, in eigen tijd nog meer klussen afmaken.

Meedoen aan Nijkerk Doet
Inwoners, bedrijfsleven en andere partijen uit de gemeente Nijkerk worden opgeroepen om ook de handen uit de mouwen te steken voor NL Doet. Het is een mooie gelegenheid om een organisatie te helpen een klus te klaren en kennis te maken met vrijwilligerswerk.

Meedoen aan NL Doet is simpel, zowel vrijwilligers als aanbieders van klussen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl. U vindt er een compleet en gevarieerd overzicht van alle klussen en activiteiten in de buurt. Ga bijvoorbeeld klussen bij een vereniging of helpen bij een gezellig uitje met cliënten van een zorginstelling.

Organisaties kunnen zelf hun klus aanmelden om vrijwilligers te trekken. Voor ondersteuning bij het formuleren van klussen of bij de keuze van een klus kunt u contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Sigma via (033) 2474830 of info@sigma-nijkerk.nl.
Samen kunnen we laten zien hoe belangrijk het vrijwilligerswerk voor de gemeente Nijkerk is.

Voor het originele persbericht klik hier
 

Twitter