banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Leren hardlopen in Hoevelaken

Nieuws afbeelding 18-2-2018
Hockeyclub Hoevelaken biedt ook dit voorjaar – na het grote succes van voorgaande cursussen – wederom een cursus "Leren Hardlopen” aan voor zowel beginnende als gevorderde lopers op de zondagochtend. Het is een cursus van tien weken (start 18 maart) die gegeven wordt door enthousiaste gediplomeerde looptrainers. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan onder meer een goede warming-up, cooling-down en looptechniek. Daarnaast is het plezier en de leuke sfeer ook niet onbelangrijk.

De cursus voor beginners richt zich op een ontspannen manier van lopen, het opbouwen van conditie en voorkomen van blessures. Het accent ligt op de juiste lichaamshouding en looptechniek. Hebben hardlopers eenmaal de goede techniek te pakken, dan komen afstand, snelheid en duur vanzelf. Lopers merken dat ze snel meer uithoudingsvermogen krijgen. Het door de trainers opgestelde schema met trainingsoefeningen voor door-de-week, helpt hierbij.

De cursus voor de gevorderde lopers leert lopers om langer aaneengesloten te lopen. Uitgaande van een startpositie van een half uur aaneengesloten hardlopen, wordt ook hier stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen zoals een goede warming-up, cooling-down, lichaamshouding en looptechniek. Ook onderwerpen als materiaal (schoenen en kleding) en voeding komen aan de orde.

Aanmelden en meer informatie
Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan deze cursus. Je hoeft geen lid te zijn van de Mixed Hockeyclub Hoevelaken. De 10 cursusdata zijn zondag 18 en 25 maart, 15, 22 en 29 april , 6, 13 en 27 mei en 3 en 10 juni. Na afloop wordt koffie en thee verstrekt in het clubhuis van de hockeyclub. De kosten zijn 50 euro.

Inschrijven kan tot zondag 11 maart via hardlopen@mhch.nl t.a.v. Stefan Willemen. Geef naam, adres, leeftijd en (mobiel)telefoonnummer door en natuurlijk de voorkeur voor beginners- of gevorderden-cursus.
 

Twitter