banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Jeugdplan in actie!

Nieuws afbeelding 16-11-2017
Het vorig jaar verschenen Jeugdplan staat volop ambitie. Het uitgangspunt is beter hockey door een professionelere aanpak van de trainingen. Daarin hebben we nu de eerste stappen toe gezet met de aanschaf van nieuwe trainingsmaterialen (o.a. touwen en mini-doeltjes), de basisopleiding voor alle jeugdtrainers en de train-de-trainer en coachavonden. De resultaten kunnen bijna niet uitblijven!

Aan het einde van het vorige en het begin van dit seizoen heeft een deel van onze jeugd onder leiding van Guido Wijn een basisopleiding jeugdtrainer gehad. Een training die bestond uit een stuk theorie, maar ook werk op het veld. Hoe bereid je een training voor, hoe maak je een training interessant en hoe pas je de basisprincipes van het spelgericht trainen toe op een training? Maar ook hoe je omgaat met kinderen die bijvoorbeeld tijdens een training dreigen af te haken. 24 jeugdtrainers hebben de training met succes afgerond en een certificaat ontvangen. Uiteindelijk willen wij dat al onze jeugdtrainers een opleiding krijgen. Zodat wij als een van de weinig clubs in de regio kunnen zeggen dat niet alleen de selectieteams 2 avonden training krijgen door opgeleide trainers, maar dat iedereen ongeacht zijn/haar niveau dezelfde mogelijkheden heeft! Momenteel kijkt de Taskforce Jeugdplan hoe we een vervolg kunnen geven aan deze basistraining.

Daarnaast zijn er enkele train-de-trainer sessies geweest waarbij we onder andere samen met Bart Hulshof, kinderfysiotherapeut van Uttien & Vermeer en een bekende van veel jonge MHCH’ers, en Guido Wijn gekeken hebben naar de warming-up. De doelstelling hiervan was de trainingen zodanig in te gaan richten dat de kans op blessures te minimaliseren en de tijd op het veld met bal en stick maximaal benut kan worden. Bart vertelde over het kwetsbare bewegingssysteem van (jonge) kinderen en gaf o.a. voorbeelden van statisch en dynamisch rekken. Waarbij het eerste vooral thuis moet gebeuren en het laatste op het veld. Guido demonstreerde daarna op het veld hoe je met beperkte middelen heel intensief met bal en stick een warming-up kan doen en dit kan combineren met een wedstrijdelement.

Tenslotte zijn er twee goedbezochte coachavonden geweest waarbij Luc verteld heeft over effectief coachen en praktische zaken zoals wedstrijdvoorbereiding, tactiek en het coachen vanaf de zijlijn.

Kortom het Jeugdplan wordt verder uitgerold en hopelijk zien we binnenkort de resultaten terug in de uitslagen en standen. Maar nog belangrijker, in de opkomst bij trainingen en de lol die iedereen hieraan beleeft!
 

Twitter