banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

MHCH krikt met nieuw JEUGD HOCKEYPLAN spelniveau omhoog

Nieuws afbeelding 1-4-2017
Aan het einde van het vorige hockeyseizoen heeft een kleine werkgroep met Robbert Eberhart, Danielle van Omme, Olaf Steur en Wim Tjaberinga onder leiding van Hein Brans nagedacht over hoe wij het spelniveau van de jeugd naar een hoger plan kunnen tillen zonder daarbij het prettige karakter van onze familieclub te schaden. 

De conclusie van die werkgroep was dat we heel veel zouden kunnen bereiken door meer structuur te brengen in de jeugdtrainingen en verder te bouwen aan het werk dat in de afgelopen jaren was gedaan door o.a. Enrico van Delden. Maar dat is zoals vaak, gemakkelijker gezegd dan gedaan en gaat om veel meer dan de inhoud van de trainingen alleen.

Daarom heeft het team gewerkt aan een Jeugdhockeyplan dat in conceptvorm (het is een levend document) voor geĆÆnteresseerden te lezen is via onze site. Het is een veelomvattend plan waarin zaken aan de orde komen zoals opleiding van onze trainers; het opbreken van het jaar in blokken waarin afhankelijk van de fase in het seizoen onze jeugd bepaalde vaardigheiden bij brengen; een betere afstemming tussen trainers en coaches; (innovatief) trainingsmateriaal; een nieuwe structuur waarin we trainers meer betrekken bij het opleidingsplan; een bredere rol voor Luc Kemps, etc. 

Het is niet alleen bij een plan gebleven. Het Programma Team Jeugd, onder leiding van Danielle van Omme (TC) en Olaf Steur en Wim Tjaberinga heeft zich samen met een aantal enthousiaste jeugdtrainers gestort op de uitvoering ervan. Daarbij zijn een paar belangrijke stappen gezet. Bijvoorbeeld dat we gestart zijn om alle jeugdtrainers de officiĆ«le KNHB Basisopleiding Trainingen te geven. We starten met de eerste groep op 9 en 16 februari. Ook zal een aantal trainers de KNHB-vervolgcursus HT2 (Hockey Trainer Niveau 2) mogen gaan volgen. Samen met Luc Kemps werken we aan de invulling van de blokkenstructuur en een database met leuke en relevante oefeningen die door trainers gebruikt kunnen worden. Maar ook kijken we naar het trainingsmateriaal en is er onder andere besloten om van de opbrengst van de Grote Clubactie mini-goaltjes aan te schaffen en worden er bijvoorbeeld speciale balkjes gemaakt om lifttechnieken te oefenen. Ook zullen we meer gebruik gaan maken van ons ballenkanon en nieuwe zaken zoals videoanalyse. 

Kortom, het plan is in gang gezet en er valt nog veel werk te verzetten! Ondertussen verwachten we dat de resultaten niet zullen uitblijven en dat we veel plezier en goede resultaten kunnen zien van onze jeugd.  


 
Bijlage

Twitter