banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

MC2 overtuigend kampioen (wedstrijdverslag)

5-6-2016
Het meisjes C2-team van Mixed Hockey Club Hoevelaken is op zaterdag 4 juni overtuigend kampioen geworden van Midden-Nederland in de klasse 4b. 

Het team heeft in de competitie elf van de veertien wedstrijden gewonnen. Maar liefst 60 doelpunten hebben de enthousiaste meiden in de leeftijd van 12 – 14 jaar gemaakt. Op zaterdag 4 juni was de laatste wedstrijd tegen Maarssen Mc4. Voor de kampioenstitel moest deze wedstrijd gewonnen worden!  De jonge hockeysters maakten het spannend voor zichzelf en de vele ouders langs de kant door voor de rust met 2-1 achter te komen. Met enorme vechtlust en doorzettingsvermogen won het team toch van Maarssen met 4-2. 

Hoofd koel bij warm weer
Het team begon aanvallend en na de eerste tien minuten maakte aanvoerster Sam Kooijmans het eerste doelpunt met een mooie hoge bal in het doel. Wellicht door de spanning van deze belangrijke wedstrijd werd het voor rust 1-1 en de spanning steeg bij de ouders toen Maarssen op 2-1 voorsprong kwam. De meiden hielden echter het hoofd koel bij zeer warme weersomstandigheden en gingen met name in de tweede helft steeds beter hockeyen en regeerden de partij. Vele kansen volgden die niet benut konden worden. Het was Nyah Franken die het zo belangrijke tweede doelpunt maakte waardoor de wedstrijd weer openlag. In het laatste kwartier was Hoevelaken oppermachtig en Charlotte de Groot zorgde met twee mooie doelpunten voor de welverdiende eindstand van 4-2.

Teamgeest 
Coach Raymond Freriks was niet alleen blij met de titel, maar vooral blij met de ontwikkeling die het team heeft doorgemaakt. "Het team heeft na een ietwat moeilijke start een enorme sprong gemaakt. Met name het samenspel en afspelen naar elkaar zorgden vaak voor bewondering bij de tegenpartij. Evenals het keepen van Sanne Ruiter. Ik kreeg zelfs vragen van andere coaches of ze haar mochten kopen,” zegt hij lachend. Op de vraag waarop hij het meest trots is antwoordt Raymond beslist: de teamgeest. De meiden benaderden elkaar in en buiten het veld op een positieve manier. Ze kraakten elkaar niet af als er een foutje werd gemaakt. Heel vaak heb ik ze horen roepen: ‘goed gedaan’, mooie bal’!’ Technisch goed spelen is één, maar een goede teamgeest en de enorme vechtlust die de meiden toonden, zorgden zeker voor dit succes!van links naar rechts: 
staand:  Isa Janse, Lara van der Lubbe, Sterre Zwart, Felice Freriks met daarachter coach Raymond Freriks, Eva Fontein, Anneloes van de Rest, Demi van Leuveren, Nyah Franken
zittend:  Charlotte de Groot, Isa Wessels, Sam Kooijmans, Jitte Wernsen, Annemieke Vlek en Sanne Ruiter.


 

Twitter