Heren 1 wint van Flevoland H1

30-5-2016
Zondag 29 mei speelden de Heren 1 tegen Flevoland Heren 1, de uitwedstrijd was gewonnen door de heren met 3-8. Dus zou je denken dat deze wedstrijd ook met winst afgesloten kon worden, zeker als je de wedstrijd van vorige week in overweging neemt.

Aan het publiek lag het niet want dat was in grote getale naar de club gekomen om de verrichtingen de H1 te bekijken. Na aanvang van de wedstrijd was niet te zien dat Hoevelaken vorige week zo een lekkere wedstrijd op de mat had gelegd. Of het nu aan het weer lag of dat de heren te makkelijk hadden gedacht, maar de eerste 10 minuten liep het niet: niet zorgvuldig in de passing, niet fanatiek genoeg verdedigen. Het leek wel alsof het team nog wakker moest worden. Teveel mensen voor de bal, een pass van achter uit niet goed verwerkt en de spits van Flevoland had niet veel bedenktijd nodig om de bal achter de keeper van Hoevelaken te rammen. 0-1 achter: dat wordt ondertussen een gewoonte voor de H1.

Het was het signaal voor Hoevelaken om gas te geven en dat gebeurde ook. Mike Heeres scoorde de gelijkmaker en we hadden weer een wedstrijd waarin Hoevelaken de bovenliggende partij was. Na twee benutte strafcorners van Olivier Callenbach stond het 3-1 voor Hoevelaken.

In de rust had coach Berkhout nog een aantal tactische aanwijzingen meegegeven voor de tweede helft en nog een peptalk om ervoor te zorgen dat er goed werd begonnen aan de tweede helft. Dat had effect: Flevoland had niet meer veel in te brengen, behalve dan commentaar op de leiding. Daarbij probeerden zij fysieker te gaan spelen. Hoevelaken raakte daar niet van onder de indruk. Met nog 3 extra doelpunten van Olivier Callenbach (zijn derde), Mats Roos (backhand) en Tjerk Blaas werd de einduitslag 6-1.

Het verlies van Zwaluwen tegen Culemborg heeft ervoor gezorgd dat Hoevelaken nu gestegen is naar een achtste plaats. Dit is een compliment waard voor de gehele H1, coach en spelers.

Over twee weken word thuis het seizoen afgesloten tegen Soest, uit werd daar dik verloren. Mooi meetmoment om te kijken hoever de H1 gegroeid is. Eerst nog uit tegen Vianen: helaas is deze verslaggever verhinderd, misschien kan iemand anders het verslag schrijven ;-)