Heren 1 tegen Zwaluwen: 1-2 winst

Nieuws afbeelding 23-5-2016
Zondag 22 mei speelden de Heren 1 tegen de Zwaluwen in Utrecht. Zoals elke wedstrijd in de tweede seizoenshelft was dit ook weer een belangrijke voor klasse behoud.
Coach Berkhout had voorafgaand aan de tweede seizoenshelft gezegd dat ze het in alle returns beter wilden doen. Er moet gezegd worden dat tot nu toe dat aardig gelukt is. Tegen de top 4 in de derde klasse werd dan wel verloren, het spelbeeld was altijd positief met hard werken en bij vlagen goed hockey. Hierdoor was de tegenstander altijd genoodzaakt om volle bak te spelen. Hoevelaken staat nu negende en doet het goed met nog drie wedstrijden te gaan.

Dan de wedstrijd tegen de Zwaluwen, na aanvang van de wedstijd lieten onze Heren zich gelijk van zijn beste kant zien met sterk en vlot lopend aanvalsspel en veel energie. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op en bij een tweede uitbraak van de Zwaluwen was het gelijk raak. Met een hard backhand schot werd de keeper van Hoevelaken gepasseerd. 1-0 voor de Zwaluwen, dit was toch wel tegen de verhoudingen in. Hoevelaken had meer kansen maar kon ze niet verzilveren.
Gelukkig werd toch uit een strafcorner door J.P. Remmelzwaan gescoord. 1-1 en even later was het rust.

Na rust bleef Hoevelaken zoeken naar openingen in de defensie, hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer de krachten bij de tegenstander wegvloeiden. En daar was in een keer de opening waar ze naar zochten en met een schitterende backhand schot scoorde Reimer Klein de bevrijdende 1-2. Nog 10 minuten, en het was oppassen geblazen want Zwaluwen probeerde het nog met snelle uitbraken, maar het was te weinig en te laat. Hoevelaken wint met 1-2.

Moet je een man of the match benoemen? Dat zou het team tekort doen want het was vooral een teamprestatie. Daar word elke week door coach Berkhout en zijn mannen hard op getraind.

Aankomende zondag speelt de H1 thuis tegen Flevoland om 14.30 uur. Kom kijken en ze aanmoedigen. Ze kunnen de support goed gebruiken.