Wedstrijdverslag Playoffs Heren 1: promotie

23-6-2015
In alle vroegte vertrok Hoevelaken H1 naar de velden van RHV Leonidas in Rotterdam om daar te strijden voor een plek in de 3e klasse. Stipt om 11 uur begon de wedstrijd tegen Catwijck H1. Een derdeklasser die aardig wat punten bij elkaar had gesprokkeld. In de eerste helft was de spanning goed te merken bij Hoevelaken en door twee strafcorners stonden onze mannen met de rust met 2-0 achter. De tweede helft begon Hoevelaken veel beter maar dat leidde nog niet direct tot echte kansen. Catwijck werd de hele tweede helft vastgepind op eigen helft en kwam er niet meer aan aanvallen toe. Hoevelaken scoorde echter te weinig, de 2-1 werd gemaakt door captain Gérard Schonewille maar daar bleef het helaas bij. Een wedstrijd die een gelijkspel verdient had ging zo toch verloren voor Hoevelaken. Nu restte de ploeg maar een ding: winnen van Tegelen H1 en het liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil.

Tussen de middag was het lang wachten op de voorbereiding voor de tweede wedstrijd. Die werd pas om 17.00 uur gespeeld immers. Goed rekken en strekken, lunchen, uitrusten, een wandeling buiten het complex en de andere wedstrijd in de poule bekijken, dat zijn de voornaamste dingen die gedaan werden. Tegelen H1 vs. Catwijck H1 eindigde in een 4-4 gelijkspel, waardoor al vroeg op de middag bekend was dat Hoevelaken H1 bij de 4 beste nummers. 2 moest eindigen om te promoveren naar de 3e klasse.

Zo rond 16.00 begon Hoevelaken zich met voorbereiden op de tweede en laatste wedstrijd. Tegelen H1 uit Venlo stond op het programma en een ietwat chaotische voorbereiding gaven nou niet direct veel goede moed. Op het moment dat de scheids floot voor het begin van de wedstrijd bleek van dat alles niets waar. Hoevelaken H1 begon beter dan tegen Catwijck H1 en domineerde vanaf minuut 5 de wedstrijd. Verdedigend stond het als een huis en aanvallend werd er meer gecreĆ«erd, dit resulteerde helaas nog niet direct in doelpunten maar al wel in kansen. Na een goede aanval die eindigde op de kop van de cirkel verdiende Hoevelaken H1 de eerste strafcorner van de wedstrijd. Het uitlopen van de jongens van Tegelen H1 was goed bestudeerd en zoals eerder gezien lag de ruimte op onze linkerkant. De bal wordt goed aangegeven, goed gestopt, goed breed gelegd en boem, stijf in de kruising gepusht door A-junior Mats Roos. Perfect uitgevoerde strafcorner en het harde trainen daarop loont zich eindelijk. Tegelen H1 lijkt even uit het veld geslagen omdat ze de achterstand niet verwacht hadden en een paar minuten later krijgt Hoevelaken H1 de tweede strafcorner van de wedstrijd. Strijdplan blijft hetzelfde en het resultaat ook. 2-0 door een identieke corner en wederom is het Mats Roos die het doelpunt maakt. De cornerdefensie van Tegelen H1 heeft duidelijk niet goed opgelet de eerste keer. Nog voor de rust lijkt het 3-0 voor Hoevelaken te worden, alleen wordt de goal van Marnix Klapwijk helaas afgekeurd. Terecht blijkt later, Niels Roos maakte bij de assist bolle kant en dat mag nog steeds niet bij hockey.

Na de rust begint Tegelen H1 fel, als zij winnen gaan zij immers alsnog door naar de 3e klasse. Hoevelaken H1 doorstaat de storm in de eerste 10 minuten en komt daarna zelf ook weer aan aanvallen toe. Daarbij hartstochtelijk aangemoedigd door de trouwe supportersschare die de lange weg naar Rotterdam hebben afgelegd. Ook in de loop van de tweede helft staat het verdedigend als een huis bij Hoevelaken H1. En daarbij blijkt dat Hoevelaakse cornerverdediging wel hun huiswerk heeft gedaan. Tegelen H1 krijgt meerdere strafcorners maar die worden een voor een goed verdedigd. Naarmate de wedstrijd vordert komt er ook meer ruimte voor Hoevelaken H1, en na al een aantal goede kansen op de 3-0 gemist te hebben is het Oene Veenma die de bevrijdende 3-0 er in timmert. Tegelen H1 is mentaal nu helemaal gebroken en Hoevelaken H1 krijgt nog de nodige kansen op 4-0 of zelfs meer. Het zit echter niet allemaal mee en het blijft bij een goede 3-0 overwinning op Tegelen H1. Een dik verdiende overwinning waar het hele team keihard voor gewerkt heeft.

Nu is het wachten geblazen voor Hoevelaken H1. Catwijck H1 is als nummer 1 gelijk door naar de 3e klasse. Hoevelaken H1 is nummer 2 in de poule, maar is het genoeg? Na bellen, wachten, op internet kijken, meer bellen en langer wachten, komt dan vanaf het sportcomplex in Utrecht, SV Kampong, het verlossende bericht. Hoevelaken is als vierde beste nummer 2 door naar de 3e klasse! Een ongelofelijke prestatie van formaat en na een afwezigheid van twee jaar zijn de mannen weer terug in de 3e klasse.  Iedereen die ons dit jaar heeft gesteund natuurlijk heel erg bedankt daarvoor!  Ook namens het begeleidingsteam voor de Play-offs

Coach:                   Ber Berkhout
Assistent:              Tom de Nooij
Teammanager:      Enrico van Delden

En de selectie: Hugo Peeters (K), Maikel Lankreijer, Jens Roos, Reimer Klein, Tim Baars, Tjerk Blaas, Mike Heeres, Ruben van Delden, Gérard Schonewille (C), Marnix Klapwijk, Niels Roos, Bob Duynstee, Mike Kwakkenbos, Edward Imhof, Wilbert de Bree, Oene Veenma, Mats Roos, Tijmen Panis, Kylian Collette, Aart de Gier, Denzel de Mello (K), Jean Paul Remmelzwaan, Lars van Leeuwen.