banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Vervolg "Cursus hardlopen"

20-9-2013

VERVOLG "CURSUS HARDLOPEN" IN HOEVELAKEN

Hockeyclub Hoevelaken en Atletiek Vereniging Nijkerk bieden -na het grote succes vorig jaar- wederom een cursus "Leren Hardlopen aan!


Je kunt je nu opgeven om te leren hardlopen onder de bezielende leiding van gediplomeerde looptrainers van Atletiek Vereniging Nijkerk.
Dit jaar worden er twee aparte trainingen gegeven, bedoeld voor beginnende lopers en voor gevorderde lopers. Gedurende een periode van 10 weken ga je éénmaal per week ongeveer anderhalf uur onder begeleiding hardlopen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen, zoals een goede warming-up, cooling-down en looptechniek.


De cursus voor beginners is gericht op een ontspannen manier van lopen die minder belastend en daardoor ook minder blessure gevoelig is. Je bouwt in 10 weken je conditie op en je leert hoe je je energie goed verdeelt, zodat je de gehele les kan volhouden. Het accent ligt vooral op de techniek en minder op afstand en tijd. Want als je eenmaal de goede techniek te pakken hebt, komen afstand en tijd vanzelf wel! Je zult merken dat je vrij snel meer uithoudingsvermogen krijgt en dat, naarmate de cursus vordert, de afstanden steeds verder en de pauzes steeds korter worden. Naast de looptraining op zondagmorgen krijg je een schema mee met de training die je door de week zelf moet doen.


De cursus voor de gevorderde lopers leert hoe je 10 kilometer aaneengesloten kunt hardlopen. Naast de opbouw van 5 naar 10 kilometer hardlopen wordt ook hier stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen zoals een goede warming-up, cooling-down en l en looptechniek, maar ook materiaal, voeding etc.

Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan deze cursus! Of je nu lid bent van MHC  Hoevelaken of niet, man of vrouw, jong of oud.

Wat: Cursus hardlopen voor beginners en gevorderde lopers
Wanneer: Vanaf zondag 6 oktober 2013 gedurende 10 weken
Waar: Het programma start en eindigt bij MHC Hoevelaken, Weidelaan 31
Tijd: Zondagmorgen van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur
Kosten: 50 Euro, contant te voldoen bij de eerste les
Uiterlijke inschrijving: Zondag 29 september 2013 via Margreet van Breemen bestuur@mhch.nl.
 

Twitter