banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Cursus hardlopen in Hoevelaken

25-1-2015
Hockeyclub Hoevelaken (MHCH) biedt -na het grote succes van voorgaande cursussen- opnieuw een cursus ''Leren Hardlopen" aan! Je kunt je nu opgeven om te leren hardlopen onder de bezielende leiding van gediplomeerde looptrainers. Net als vorig jaar worden er twee aparte trainingen gegeven, bedoeld voor beginnende lopers en voor gevorderde lopers. 


10 weken
Gedurende een periode van 10 weken ga je éénmaal per week ongeveer anderhalf uur onder begeleiding hardlopen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen, zoals een goede warming-up, cooling-down en looptechniek. Daarnaast is het plezier en de leuke sfeer ook niet onbelangrijk.

Cursus voor beginners

De cursus voor beginners is gericht op een ontspannen manier van lopen die minder belastend en daardoor ook minder blessure gevoelig is. Je bouwt in 10 weken je conditie op en je leert hoe je je energie goed verdeelt, zodat je het de gehele les kan volhouden. 

Het accent ligt vooral op de juiste lichaamshouding en looptechniek. Dus minder op afstand en tijd. Want als je eenmaal de goede techniek te pakken hebt, komen afstand en tijd vanzelf wel!

Je zult merken dat je vrij snel meer uithoudingsvermogen krijgt en dat, naarmate de cursus vordert, de afstanden steeds verder en de pauzes steeds korter worden. 
Naast de looptraining op zondagmorgen krijg je wekelijks een schema mee met de trainingsoefeningen die je de komende week zelf moet doen.

Cursus voor gevorderden

De cursus voor de gevorderde lopers leert hoe je langer aaneengesloten kunt hardlopen. Naast de opbouw van 5 naar 7,5 en mogelijk naar 10 kilometer hardlopen, wordt ook hier stilgestaan bij de verschillende aspecten van het hardlopen zoals een goede warming-up, cooling-down, lichaamshouding en looptechniek. Ook onderwerpen als materiaal (schoenen en kleding) en voeding komen aan de orde. 

Doe je ook mee? 
Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan deze cursus! Of je nu lid bent van MHC Hoevelaken of niet, man of vrouw, jong of oud. 

Wat: Cursus hardlopen voor beginners en gevorderde lopers. 
Wanneer: vanaf zondag 1 maart van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur. 
Kosten: € 50 (contant te voldoen bij de eerste les)
Na afloop wordt koffie of thee verstrekt.

Inschrijven: uiterlijk zaterdag 22 februari 2015 via hardlopen@mhch.nl t.a.v. Stefan Willemen. Naast je naam, adres, leeftijd, (mobiel-) telefoonnummer graag vermelden of je een beginnende of gevorderde loper bent.
 

Twitter