banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Bedrijfshockey - Algemeen

Bedrijfshockey wordt al meer dan 25 jaar gespeeld op de hockeyclub Hoevelaken. In de beginjaren deden er echt alleen bedrijventeams mee maar in de loop van de tijd veranderde dit langzaam naar teams die samengesteld werden met vrienden, collega’s, bekenden die zin hadden om op een doordeweeks avond een potje te hockeyen. Dit in een mixed team. De teams werden vaak door bedrijven gesponsord maar er doen nu ook teams mee waarvan de leden zelf het contributiebedrag betalen.

DINSDAGAVONDCOMPETITIE
De naam "Bedrijfshockey” dekt dus eigenlijk de lading niet meer. We zouden beter van de "Dinsdagavondcompetitie” kunnen spreken. Dinsdagavond omdat we in Hoevelaken, in tegenstelling tot andere competities, op dinsdagavond spelen en niet op de maandagavond.

Waarom kies je mee voor "Bedrijfshockey / Dinsdagavondcompetitie”? 

 

  • Op een sportieve en sociale manier de naam van het bedrijf uitdragen 
  • Collega's buiten werktijd beter leren kennen 
  • Formele en informele contacten leggen met andere bedrijven en personen
  • Gezond avondje sporten gevolgd door een gezellige derde helft 
  • Recreatief en prestatief hockey voor deelnemers van alle niveaus 
  • Samen met vrienden een sportieve activiteit ondernemen
  • Wel willen hockeyen maar daar in de weekenden niet de tijd voor kunnen vrijmaken
  • 7 tegen 7 competitie

7 tegen 7 competitie
Na een succesvol eerste seizoen (2013-2014) van de 7 tegen 7 competitie wordt er in Hoevelaken alleen nog 7 tegen 7 gespeeld. De reguliere competitie laten we voorlopig even gaan omdat diverse teams moeilijk of geen volledig elftal op de been krijgen.

De 7 tegen 7 competitie, gespeeld op een half veld, maakt het voor kleinere bedrijven en groepen mogelijk om ook deel te nemen aan de competitie. De teams spelen op een avond twee maal een wedstrijd van een half uur. Momenteel wordt er om de week gespeeld met uitzondering van de schoolvakanties.

Aangezien we zonder keeper spelen is het niet meer toegestaan om op het doel te slaan. Er mag in de cirkel of in het 10-meter gebied alleen nog op doel gepusht worden. Dit i.v.m. de veiligheid van de verdedigers en de in de cirkel aanwezige aanvallers. De bal mag niet hoog op doel gespeeld worden. Een doelpunt is alleen geldig indien deze de plank heeft geraakt. 

Hoe ziet het seizoen eruit?
Naast de competitie spelen we ook een aantal onderlinge toernooien; het Sinterklaastoernooi en het eindtoernooi. Het Sinterklaastoernooi is de afsluiting van de eerste helft van het seizoen waarna we de winterstop in gaan. Alle teams spelen deze avond tegen elkaar. De avond wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een hapje en een drankje.

Medio februari start de 2e helft van het seizoen. Het seizoen wordt afgesloten met het gezellige eindtoernooi begin juni dat start aan het begin van de avond en rond 21.00 uur is afgerond. Na de prijsuitreiking is er een barbecue of een buffet

Nieuwe teams
Nieuwe teams zijn te allen tijde welkom. We zullen proberen ze in te plannen in het schema van dit seizoen ook indien ze zich voor de 2e helft van het seizoen aanmelden. Mocht je interesse hebben en meer willen weten of je aanmelden neem dan contact op met Marc Woldberg: marc@woldberg.eu

Contactgegevens
Stichting Bedrijfshockeycompetitie Hoevelaken
Marc Woldberg
M  06-20442660
E-mail: marc@woldberg.eu


Voor de uitslagen van de gespeelde wedstrijden verwijzen wij u naar de site van de KNHB naar de standenmotor van het bedrijfshockey. Klik op onderstaande link.

 

http://www.knhb.nl/competities+disciplines/standenmotor/standenmotor-bedrijf/cDU595_Standenmotor-Bedrijf.aspx

 
 

Twitter